Da 5 Bloods - Frăția celor cinci (2020) online subtitrat

Da 5 Bloods
Da 5 Bloods – Frăția celor cinci (2020)

Între aceste două bookends este un fel de film istoric, deși unul cu mult mai mult în minte decât ar sugera detaliile sale de complot. Lee este unul dintre puținii regizori care ia în minte comentariul lui Godard potrivit căruia „Pentru a critica un film, trebuie să faci un alt film.” Aici există critici, în special pentru filme precum „ The Green Berets ”, „Rambo” și „Missing in Action”, cu un personaj glumind despre cum Hollywood-ul s-a întors în Vietnam pentru a „încerca să câștige războiul” pe ecran. Există, de asemenea, comentarii despre cât de albe au fost aceste filme, cu persoane precum Chuck Norris și Sylvester Stalloneobținând glorie mitică în timp ce ștergea în mod flagrant faptul că 32% dintre soldații din junglă erau negri. Este acest tip de spălare a veteranilor pe care Lee îi cizelează cu distribuția și povestea sa, același tip care ar permite unui sfert din NFL să implice că bunicii săi albi erau mai patrioți decât soldații de culoare care au luptat în război cu ei, a venit acasă în circumstanțe inferioare.

În paralel cu aceste critici sunt omagii flagrante pentru alte filme, și nu doar filme de război precum „ Apocalypse Now ”, care primește o verificare vizuală a numelui, în timp ce personajele principale fac o linie de pseudo-Soul Train, la „Got to Give” de Marvin Gaye. it Up. ” O bucată mare de „Da 5 Bloods” aduce un omagiu magistralei adaptare a lui John Huston din 1948 a clasicii parabole de lăcomie a lui B. Traven, „ Comoara din Sierra Madre ”. Ca acel film, complotul implică o căutare a aurului, deși spre deosebire de Humphrey Bogart și tatăl lui John, Walter, personajele principale de aici au o idee bună unde se află comoara. Ploaia a fost deja transformată în bare de aur mai palatabile și mai recunoscute.

La fel ca în filmele de genul „ Inside Man ” și „ BlacKkKlansman ” , Lee citește fără influență influențele sale – știe că știi ce face, și mulge asta cât de mult poate. Furați din cele mai bune, pe măsură ce zicala merge, iar „Comorile” este o venă demnă de minat. Așadar, este un nod din cauza veselei dansuri de descoperire de aur a lui Walter Huston , iar bandiții vietnamezi îndrăznesc să parafrazeze această linie despre faptul că nu au nevoie de ecusoane. Aurul în sine este la fel de mare ca un MacGuffin, doar că aici este și un fel deus ex machina, scoțând din eter o notă de ascensiune de speranță care leagă povestea fictivă cu un rezultat mult dorit, bazat pe realitate, care este aproape prea bun. a crede, dar minunat de privit.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

2h 36m 2020 348 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • WaawRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar