Colonia (2016) online subtitrat

Colonia
Colonia (2016)

Colonia este un thriller politic ce are ca subiect lovitura de stat din Chile, din 1973, în urma căreia președintele Salvador Allende a fost înlăturat de la putere. Manevra militară, realizată cu sprijinul CIA, a fost una cu consecințe sângeroase pentru populația din Chile – a fost numit primul „9/11” – dar și unul dintre momentele cheie ale Războiului Rece, prefigurând supunerea către grupul de economiști neoliberali americani în frunte cu Milton Friedman. Watson și Brühl îi interpretează pe Lena și Daniel, doi îndrăgostiți atrași în harababura politică declanșată de implicarea americană în lovitura de stat. Lena este obligată să se alăture unui cult din regiunea sudică chiliană numită Colonia Dignidad, crezând că acolo este ținut Daniel, răpit de poliția secretă. „Colonia” se descrie drept o misiune caritabilă organizată de predicatorul Paul Schäfer, însă ascunde de fapt o mulțime de secrete. Filmul are la bază o poveste adevărată.

Filmul începe ca o dramă romantică din perioada destul de convențională. Lena Emma Watson este o ispravă (este 1973, femeile însoțitoare de zbor sunt încă numite așa) pentru Lufthansa și, spre deosebire de colegele ei, este puțin aventuroasă în viața ei amoroasă: este implicată cu activistul de origine germană Daniel ( Daniel Bruhl), care îi stârnește pe Oameni la un miting pe stradă, în timp ce se află pe navetă de la aeroportul din Santiago la hotelul ei. Lena se ridică din autobuz și în brațele lui Daniel pentru câteva zile fericite de dragoste și activism, iar apoi, boom, loviturile de lovitură de stat și ies în stradă. Daniel, atât de arătos că nu se poate abține, se confruntă cu mari probleme cu miliția, după ce a văzut că a încercat să documenteze activitățile lor represive cu aparatul de fotografiat. Lena și Daniel sunt transportați pe un stadion de fotbal pentru procesare, iar Daniel este dat afară. Lena s-a lăsat plecată și de la inimă.

În scurt timp află că Daniel a fost probabil dus în sud, la sediul unei secte religioase – de fapt, de cult – condusă de un alt german, pe nume Paul Schäfer. Nu, nu fac asta. Nici cei care se ocupă de film nu sunt. Paul Schäfer a fondat Colonia Dignidad în viața reală (diaspora religioasă germană în America Latină se întoarce la începutul sec .Secol, întâmplător), în 1961, combinând fonduri în stilul baptist, stiluri de viață agrare punitive și anti-comunism agresiv. Acesta din urmă, în special, l-a făcut un instrument util pentru Pinochet, iar colonia a funcționat, după lovitură de stat, ca depozit pentru dizidenți, care au fost torturați și închiși acolo. Un loc fascinant, teribil. Una care s-ar putea transmite mai eficient telespectatorilor în afara restricțiilor unei imagini de suspans bazate pe romantism. Dar, din păcate, aceasta este povestea Coloniei care ne-a fost dată.

Lena, la aflarea acestui loc, se îmbracă pe jos și se ascunde acolo, încercând să meargă sub acoperire ca un căutător de Dumnezeu. Însuși Schäfer, jucat cu o eficiență eficace imperioasă de Michael Nyqvist (care reușește, de asemenea, o asemănare neobservantă cu figura din viața reală), îl vede „prin” imediat pe Lena și își dezabonează bluza drabă pentru a dezvălui un sutien dantelat dedesubt. El o acceptă în turma lui și, în curând, ea cultivă pământul într-o splendoare segregată sexual, păstrându-și ochii pe Daniel.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

1h 46m 2016 1.084 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • MixdropRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar