Carol (2015) online subtitrat

Carol
Carol (2015)

Filmul Carol este plasat în New York-ul anilor 1950, unde Therese Belivet (Rooney Mara – premiul de interpretare la Cannes) lucrează într-un magazin de jucării, visând la o viață diferită, când o întâlnește pe Carol Aird (Cate Blanchett), o femeie seducătoare, mult mai matură, prinsă într-un mariaj în destrămare. O scânteie se aprinde între cele două femei, iar legătura dintre ele devine din ce în ce mai puternică. Când relația dintre cele două femei iese la lumină, ele sunt forțate să lase în urmă frumoasa poveste de dragoste, într-o confruntare care le va pune la încercare devotamentul uneia față de cealaltă.

Regizorul Todd Haynes și- a petrecut o carieră explorând represiunea și conformitatea în filme precum „ Safe ” , „ Nu sunt acolo ”, „ Departe de cer ”, „Mildred Pierce” și acum „Carol”, bazat pe romanul lui Highsmith (cu adaptare de Phyllis Nagy ). În „Carol”, Haynes își îndreaptă privirea asupra subculturii lesbiene „invizibile” din dulapul anilor ’50. O melodramă emoțională luxuriantă de-a lungul liniilor filmelor lui Douglas Sirk , patronul lui Haynes, „Carol” este adesea despre suprafețele sale, frumusețea lor contrastând cu dualitatea înfricoșătoare a relațiilor. Suprafețele din „Carol” sunt atât de seducătoare încât se înțelege durerea de a aparține în acea lume.

Therese ( Rooney Mara) lucrează în spatele ghișeului de jucării la un magazin mare din New York. Are un fel de iubit ( Jake Lacy , atât de bun în „ Evident Child ”), și un grup învârtit de prieteni (toți bărbații), dar există ceva despre atitudinea ei din spatele acelui ghișeu care sugerează că Therese așteaptă … ceea ce nu știe. Apoi, Carol, o blondă elegantă, apare pe podeaua magazinului (camera plutește pe lângă Carol și apoi se inversează repede: versiunea de cameră a unui dublu-take). Prima lor interacțiune este de tip business, dar în realitate este o scenă flirtantă, străpunsă cu fiorul pericolului.

Carol o invită pe Therese la casa ei din New Jersey pentru vizite. Carol și soțul ei Harge ( Kyle Chandler ) sunt separați și luptă pentru accesul la fiica lor cea mică. Când Harge începe procedurile pentru a fi pusă sub custodia unică, Carol o șoptește pe Therese într-o călătorie impulsivă pe drum și pleacă în America. Călătoria rutieră se derulează de la ceva și spre un loc în care relația lor are posibilitatea de a exista .

Haynes filmează toate acestea cu ochiul său rafinat pentru detalii. Designerul de producție Judy Becker , regizorul de artă Jesse Rosenthal și decoratorul Heather Loeffler creează diverse setări (camere de motel neplăcute, baruri întunecate din New York, casa lui Carol, apartamentul lui Therese) într-un mod care să evidențieze romantismul și trădarea situației. Paleta de culori este o spălare de verdeață ușoară, adâncuri, auriu strălucitor, cu ghete palide cu aripioare de coadă care se învârt pe drumuri goale. Carol și Therese sunt adesea aruncați ochii prin ferestrele cu pete verzi sau cu ploaie, un motiv vizual al statutului lor de exterior.

Când filmul are succes, el arată singurătatea oamenilor care nu au voie să fie cine sunt, deși „singurătatea” nu o acoperă. Este mai mult ca individul singur, atât de acute personajele sunt „aruncate din spațiu”, așa cum Carol observă despre Therese. Când intimitatea vine în sfârșit, este însoțită de pierderi. Prima dragoste este adesea așa, dar în „Carol” se intensifică deoarece legătura lor trebuie să rămână ascunsă.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

1h 58m 2015 688 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • JetloadRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar