Bombshell: Scandalul (2019) online subtitrat

Bombshell
Bombshell: Scandalul (2019)

„Bombshell” înfățișează, cu părți egale, distracție și ultraj, explozia care a avut loc atunci când femeile de la Fox News Channel au îndrăznit să expună cultura hărțuirii sexuale care a predominat atât de mult timp la jonglernautul de televiziune prin cablu.

Cu mai mult de un an înainte de acuzațiile de abuz și hărțuire împotriva lui Harvey Weinstein ar provoca mișcarea #MeToo și i-ar fi crater cariera, a existat Roger Ailes , înfricoșatul titan de știri al cărui imperiu personal a căzut în jos. Filmul regizorului Jay Roach urmărește acele zile pline de vara anului 2016, când co-gazdă de la emisiunea „Fox & Friends”, Gretchen Carlson, a depus o acțiune împotriva fostului CEO Fox News și Megyn Kelly – cea mai mare vedetă a rețelei în acel moment – a prezentat povești de hărțuire ale lui Ailes.

Este un material serios, serios, cu mize uriașe – emoțional, cultural și financiar. Însă Roach, care lucrează dintr-un scenariu de Charles Randolph , găsește un echilibru complicat de a înfățișa aceste evenimente cu un ton accentuat, în timp ce creează o tensiune de construire constantă. „ Bombshell ” este atât de ușor pe picioare, cât și de un pumn în intestin.

Acesta este un teritoriu cunoscut pentru ambii: Roach este regizorul câștigător al Emmy al „ Game Change ”, despre ascensiunea lui Sarah Palin la importanță, în calitate de concurent al lui John McCain la alegerile prezidențiale din 2008. Randolph este co-scriitorul câștigător la Oscar al „ The Big Short ”, care și-a pus brațele în jurul subiectului complicat al recesiunii din 2008, prezentându-l în moduri amuzant de inspirat și ușor de înțeles. „ Bombshell ” combină elemente de ambele elemente: reprezentări moarte ale unor medii celebre și personalități politice celebre și o ruptură ludică a celui de-al patrulea zid care să ne aducă în spatele scenei acestei lumi insulare – și infam paranoice.

Persoana care scoate perdeaua deoparte și ne invită este Charlize Theron în rolul lui Kelly, întruchipând ancora cu acuratețe stranie din primul moment în care o vedem. În cel mai scurt timp, vă simțiți cu adevărat de parcă o urmăriți pe Kelly și faptul că face o discuție extinsă pentru a explica funcționarea interioară a rețelei de știri conservatoare realizează câteva lucruri cruciale chiar de pe top. Kelly împărtășește cu tonuri conspirative cine sunt jucătorii, cum funcționează structura puterii și ce trebuie să facă oamenii pentru a supraviețui – mai ales dacă își doresc acele poftă de râvnire. Însă, vorbind direct cu noi, o mare parte a timpului cu un ochi și un zâmbet, Theron înmoaie și personalitatea rigidă a lui Kelly, făcând-o mai simpatică și mai accesibilă.

Atât de completă este transformarea, Theron te face să uiți repede că urmărești o actriță jucând pe Megyn Kelly. Dar acesta nu este nici un gimmick. Este un miracol al machiajului, sigur – pomeții și nasul întors, cu eyeliner și genele groase, false, care fac o mare parte din ridicarea grea pentru a completa aspectul. Și Theron surprinde genial tonul și inflexiunea vocii lui Kelly – ritmul distinctiv, bogăția profundă și respirația selectivă, seducătoare. Dar, mai important, ea capătă esența lui Kelly, duritatea și nevoia ei de a se afirma ca fiind autoritară și neflabilă în orice moment.

Menținerea unei astfel de încrederi radiante devine o provocare din ce în ce mai mare pentru Kelly odată ce Carlson ( Nicole Kidman , care transmite atât dulcețea în aer, cât și ambiția din aer) aduce procesul său împotriva lui Ailes ( John Lithgow , suferind și o transformare fizică semnificativă). (Acesta este un rol grozav și spectaculos pentru Lithgow, oferindu-i o grămadă de spațiu pentru a-și arăta gama în timp ce înfățișează laturile profane, prădătoare și paranoice ale personalității executivului portal.) Și pe măsură ce alte femei cu profil înalt se prezintă cu sprijin vocal al Ailes, tăcerea lui Kelly devine și mai vizibilă.

În mijlocul tuturor, se ridică un ingeniu: o tânără care este frumoasă, blondă și nerăbdătoare să fie o vedetă de televiziune, la fel ca Kelly și Carlson – doar că are o generație mai tânără. Margot Robbiestrălucește în rolul lui Kayla, un personaj rar care nu se bazează pe o persoană reală, ci mai degrabă un compus din diverși angajați ai rețelei care au suferit în urma avansurilor lui Ailes. Robbie, mereu magnetică, are un arc dramatic de jucat, plecând de la adevăratul credincios cu ochii mari („Mă văd ca un influencer în spațiul lui Isus”, spune ea cu sinceritate totală în timp ce se aruncă singură pentru o poziție) până la fluierător deziluzionat . De asemenea, ea devine cea mai profund inconfortabilă scenă din film, întrucât vedem că Kayla suportă o întâlnire agonizantă cu Ailes, în care acesta îi cere să stea și să își ridice rochia neagră din ce în ce mai sus. Robbie face vulnerabilitatea și frica personajului să fie palpabilă, iar Roach tratează durerea momentului cu decență.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 48m 2019 392 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • WaawRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar