Bleed for This - Sângerează pentru visul tău! (2016) online subtitrat

Bleed for This
Bleed for This – Sângerează pentru visul tău! (2016)

Fascinanta poveste a campionului mondial la box Vinny Pazienza care, după un accident de mașină în urma căruia nu se știa dacă va mai putea merge, a făcut una dintre cele mai spectaculoase reveniri din istoria sportului.

„Bleed for This” începe ca un tradițional „underdog-fighter-make-good-flick”, bazat pe o poveste adevărată, pivotează și devine altceva, apoi revine la a fi tradițional.

Miles Teller îl joacă pe Vinny Paz, aka Pazienza, alias Diavolul Pazmanian, un luptător de pescuit sudor italo-american de la Rhode Island. Este un tip simpatic, tânăr și muncitor, care nu ia sportul la fel de serios. Abia cântărește și rămâne afară toată noaptea înainte de a lupta să-și bată banii la jocuri de noroc. Tatăl său dominator ( Ciaran Hinds ) îl conectează cu legendarul antrenor Kevin Rooney ( Aaron Eckhart ), unul dintre vrăjitorii care au ajutat la canalizarea furiei lui Mike Tyson. Rooney este cel care recomandă ca Paz să urce o clasă de greutate, o mișcare îndrăzneață. Toți ceilalți din cercul lui Paz (inclusiv managerul său Lou Duva, interpretat de actorul cu personaje cu pietriș, Ted Levine, care nu arăta niciodată mai rău sau mai ciudat de convingător) crede că este o idee proastă. Dar se dovedește a fi un atac de geniu. Paz devine nu doar un câștigător, ci o senzație, bătându-l pe campionul Roberto Duran (Edwin Rodriguez, radiază inteligență și focus) și primindu-se pentru stardom.
Apoi devine orbit de viață: o mașină îi trântește din cap în timp ce se deplasează la cazinoul Foxwoods din Connecticut și își aruncă vehiculul într-un șanț. Coloana vertebrală este deteriorată. El trebuie să poarte „halo” pentru a-și menține capul în poziție verticală; se așază pe umeri ca schela, dar în ciuda numelui încărcat teologic al dispozitivului, regizorul Ben Younger („ Camera cazanului ”) și cinematograful Larkin Seiplesă se abțină de la jocul paralelelor răstignite de Hristos, care sunt sigur să se formeze în mintea telespectatorilor. Medicul îi spune că nu numai că nu se va mai lupta niciodată, ci probabil că nu va mai merge niciodată. Nemulțumit, Paz îl fermecă pe Rooney să întreprindă un regim de antrenament secret în subsolul părinților săi, iar filmul devine o poveste de recuperare. Accentul se pune în principal pe ceea ce face vătămarea pe corpul lui Paz și pe modul în care el gestionează și transcende durerea: o narațiune de minte.

Problema este însă că niciodată nu avem suficient de mult sentimentul vieții interioare a lui Paz pentru a judeca acest film ca altceva decât o poveste de revenire despre un tip drăguț care a fost dat afară de cosmos și s-a ridicat. Modestia sa este binevenită, iar cunoștințele sale profunde despre imagini de box și plâns de sport ajută povestea să alunece. Totuși, aici există o poveste mai profundă, mai puternică, care rămâne frustrată neexploatată, poate pentru că filmul știe că, dacă ar fi prea dezordonat, contradictoriu sau brut, ar pierde eticheta „inspirațională” și ar deveni artă.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 56m 2016 456 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • JetloadRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar