Blade Runner 2049 - Vânătorul de recompense 2049 (2017) online subtitrat

Blade Runner 2049
Blade Runner 2049 – Vânătorul de recompense 2049 (2017)

Clasicul film al lui Ridley Scott, Blade Runner/Vânătorul de recompense (1982), devenea un film cult, având ca temă esenţa umanităţii – urmărind relaţia dintre replicanţi şi oamenii care au început prin a-i crea, au continuat prin a-i exploata, şi au ajuns să-i discrimineze şi să-i vâneze. Harrison Ford l-a interpretat pe Blade Runner – un tip de polițist futurist, acuzat de vânarea şi „eliminarea” replicanților. La 35 de ani distanță după evenimentele din primul film, un nou vânător de replici umane – ofițerul LAPD (Los Angeles Police Department) „K” (Ryan Gosling) descoperă un secret de mult timp îngropat ce are potențialul de a scufunda în haos ce a mai rămas din societate. Descoperirea îl face pe K să demareze o anchetă cu scop final de a-l găsi pe Rick Deckard (Harrison Ford), fost vânător de replici umane, care a fost dat dispărut de trei decenii. Acţiunea noii pelicule este imaginată de Michael Green şi Hampton Fancher (ce a colaborat şi la scenariul originalului) – se va desfăşura la câteva decenii după primul film.

Peste 163 de minute elegante, „Blade Runner 2049” se luptă cu nimic mai puțin decât ceea ce înseamnă să fii uman, servind ca un frumos tematic însoțitor al „ Blade Runner ”, al lui Ridley Scott , un film care a redefinit un gen. Este prea curând să ne dăm seama dacă urmărirea va avea influența și puterea de ședere a originalului inovator, dar este clar de la început că nu este o simplă piesă de serviciu nostalgic pentru fani. Spre deosebire de o mulțime de reporniri sau secvențe cu întârziere îndelungată care nu fac decât să remixeze temele și personajele originalului iubit pentru a oferi spectatorilor confortul gol al familiarității, Denis Villeneuveși echipa sa sunt remarcabil de ambițioase, folosind subiectele ridicate de „Blade Runner” pentru a continua conversația, în loc să o repete doar pentru a face o bucurie. În acest scop, au realizat unul dintre cele mai profund filozofice și mai provocatoare filme de ficțiune din toate timpurile, un film care nu vă ține niciodată mâna, în timp ce privește spectatorul prin superba sa casă de suflet a omului.

Iată că lucrurile devin puțin complicate pentru un critic de film. Villeneuve și echipa de la Warner Brothers au cerut criticilor să fie incredibil de prețioși cu spoilerele, nici măcar să dezvăluie lucruri pe care filmul le face doar câteva minute în timpul său de rulare (și chiar câteva lucruri pe care cred că trailerele le dau, dar orice). Modul în care filmul își dezvăluie secretele, temele și conexiunile este unul dintre cele mai mari atuuri ale acestuia, așa că voi respecta acea solicitare regizorală, deși bănuiesc că unele dintre cele mai bune scrieri despre acest film vor fi făcute atunci când temele sale vor putea fi discutate. bate și explicit.

Până atunci, vă voi oferi doar elementele de bază, cât de frumoase sunt. Călătorind un val de imagini superbe de la legendarul Roger Deakins și o echipă de efecte crack, Villeneuve ne aduce în Los Angeles în 2049. Au trecut zeci de ani de la acțiunea primului film, dar Blade Runner care distruge replicant este încă o profesie, personificat aici, de Ryan Gosling, ca agent cunoscut sub numele de K. Datoria sa este acum să urmărească replicanții vechi care s-au ascuns, trăind mult timp viața lor inițial programată. În deschiderea filmului, ofițerul K urmărește un replicant care încearcă doar să trăiască o viață pașnică ca fermier (un spectacol Dave Bautista, făcând mare lucru cu un rol mic). Ceea ce găsește acolo va începe ceea ce este în esență o poveste detectivă, stimulând K pentru a rezolva un mister despre propriul său trecut, istoria replicantelor, puterea memoriei și ce înseamnă a fi ființă umană. Robin Wright , Jared Leto și co-starul Harrison Ford .

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

2h 43m 2017 682 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • JetloadRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar