Black Crab - Crabul negru (2022) online subtitrat

Svart krabba
Black Crab – Crabul negru (2022)

Black Crab este un thriller suedez solid, unul care prezintă o premisă interesantă, imagini superbe și o poveste destul de captivantă. Deși a doua jumătate are tendința de a șerpui puțin și va exista o reacție mixtă la final, Black Crab are multe dreptate.

Povestea de aici pare un amestec de Copii bărbaților și Salvarea soldatului Ryan. Amplasat într-o lume post-apocaliptică sumbră, două părți sunt în război, cu Suedia lovită în spate și luptă să facă față acestei invazii. Radioul confirmă că sunt peste 157 de morți când începem filmul, dar pe măsură ce povestea progresează, este evident că numărul este mult mai mare. De ce are loc această invazie? Care sunt motivațiile soldaților? Ei bine, de fapt nu ni s-a spus. În cele din urmă, este un pic de sabie cu două tăișuri pentru că, pe de o parte, alura și ideile sunt cu siguranță intrigante, dar este, de asemenea, puțin frustrant să nu înțelegi motivațiile acestor invadatori fără nume.

Totuși, în centrul acestui conflict se află o femeie pe nume Edh, care a fost separată de fiica ei Vanja la începutul haosului. Avanză rapid în timp, iar Edh conduce un grup de rezistență pentru a lovi soldații care amenință să înghită Suedia într-un iad distopic. Singura soluție aici este ca Edh să facă echipă cu alți cinci soldați în timp ce se îndreaptă într-o misiune de transformare prin peisajul înghețat al arhipelagului pentru a livra două capsule care ar putea schimba soarta acestui război pentru totdeauna.

Atractia a ceea ce sunt exact în aceste capsule menține lucrurile captivante, dar când dezvăluirea vine – în jurul jumătății filmului – aduce, de asemenea, o logică distorsionată și un complot care încetinește de la un galop decent la un trap lent. . Adică până în ultimele 10 minute sau cam asa ceva, care cresc din nou tensiunea pentru un final oarecum amestecat.

Problema este că aceasta este o poveste pe care am văzut-o mult înainte în diferite medii, atât pe ecranul mic, cât și pe cel mare. Dincolo de Edh – și într-o anumită măsură Granvik – majoritatea celorlalte personaje joacă a doua lăutără în locul lui Edh și nu au o mulțime de profunzime. Personal, ar fi fost frumos să vedem o creștere puțin mai mare de la cei alături de Edh, deoarece există câteva piese decente decente aici care intensifică cu adevărat tensiunea.

Din nefericire, există și câteva credințe care cerșetor, inclusiv una care implică soldații reușind cumva să depășească un elicopter pe gheață. Pasionații de film își vor aminti că a existat o secvență similară în filmul The X-Files și, să fiu sincer, aceasta rezistă mult mai bine decât ceea ce este aici prin comparație. La urma urmei, este mai ușor să te ascunzi într-un lan de porumb decât pe o vastă întindere de gheață.

Totuși, un lucru care nu poate fi negat aici este estetica. Cuvântul meu, Black Crab arată bine. Lumea rece post-apocaliptică se simte foarte reală, partitura orchestrală bântuitoare alimentează și asta și întregul film are o nuanță ciudată de frumusețe. Vă garantez că puteți întrerupe acest film la aproape fiecare fotografie stabilă sau întindere largă de gheață și puteți găsi ceva de care să vă minunați. Există ceva atât enervant, cât și incredibil de puternic în privința a șase soldați care patinează pe o vastă întindere de gheață, iar acest film face o treabă excelentă surprinzând asta.

Atunci este păcat că scenariul nu rezistă în același timp. Lăsând deoparte problemele de caracter, sfârșitul va fi un punct de dispută pentru unii oameni, dar personal, cred că este singurul mod în care poți încheia un film ca acesta. În esență, acesta este un film cu o primă repriză puternică, o a doua repriză lipsită de strălucire și un final decent care îl unește împreună. Black Crab nu este perfect, iar filmul s-ar fi putut termina cu unele înăspriri și mai multă caracterizare, dar dincolo de asta, aceasta este de fapt o ofertă destul de solidă și merită urmărită.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 49m 2022 12 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • WaawRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar