Before the Flood - Înainte de potop (2016) online subtitrat

Before the Flood
Before the Flood – Înainte de potop (2016)

Filmul este o relatare informativă și captivantă despre modul în care societatea poate preveni dispariția speciilor, ecosistemelor și comunităților indigene aflate în pericol în diverse colțuri ale lumii. Imaginile documentarului aduc dovezi clare ale crizei ecologice tot mai grave care produce daune ireversibile asupra peisajelor virgine din Groenlanda până în Indonezia, afectând echilibrul climatic al planetei și accelerând extincția unor specii de animale îndrăgite. Dorind să trimită și un avertisment înaintea alegerilor prezidențiale americane din această toamnă pentru ca oamenii să aleagă lideri ce au pe lista de priorități politice privind schimbările climatice, filmul explică totodată soluțiile reale, practice ce pot salva planeta. DiCaprio discută cu personalități și persoane din toate categoriile societății, atât din țări dezvoltate cât și din țări în curs de dezvoltare, care își expun viziunile unice, pasionale și pragmatice despre ce trebuie făcut astăzi și în viitor pentru a preface sistemele noastre economice și politice în instituții care respesctă mediul înconjurător. Printre intervievați se numără președintele Barack Obama, fostul președinte Bill Clinton, secretarul de stat John Kerry, secretarul general al Națiunilor Unite Ban Ki-moon și Papa Francisc, precum și cercetători eminenți ai NASA, ecologiști ai pădurilor, oameni de știință apreciați, lideri comunitari și activiști înflăcărați ce luptă.

Cu puterea stelei care este aici, este dezamăgitor faptul că filmul nu are o asemenea personalitate. Filmul are accesul unic la un DiCaprio care nu se află pe platoul unui proiect de ficțiune sau într-un tux al unei ceremonii de premiere, dar nu a adăugat nimic în afară de numele și fața sa. Timpul său insuficient în aparatul foto este asociat cu apariții ale secretarului de stat John Kerry , președintelui Obama și papa Francisc, oferind ei înșiși scurte și elementare sfaturi pentru public.

Stevens tratează misiunea de a face apel la încălzirea globală ca o reclamă, folosind reduceri rapide și grafică rapidă atunci când afișează atrocități, dar niciodată să nu lase groază distrugerea naturală să răsune. Este divertisment apocaliptic cu eroi ușori (reciclare, stingerea luminilor, spunându-i prietenului tău să facă acest lucru) și răufăcători (negatori ai schimbărilor climatice, FOX News), dar vorbind doar despre mizele emoționale.

În timp ce o mare parte a filmului devine o spălare a sentimentelor care variază de la „Oh, OK” sau „Da, a remarcat”, „Înainte de inundație” are o scenă minunată pe care contemporanii săi nu o vor avea. Fostul astronaut Dr. Piers Sellers stă cu DiCaprio într-o cameră întunecată, luminată de o grafică a planetei Pământ și vorbește despre modul în care experiența sa în spațiu l-a ajutat să înțeleagă masivitatea și frumusețea lumii. După ce a obținut un diagnostic în stadiul patru al unei boli când a revenit pe Pământ, vorbește despre cum a fost inspirat să folosească acea imagine mare din spațiu pentru a crea imagini din satelit care să pună marile probleme ale lumii într-o singură imagine. Puteți vedea cum diferiți curenți și temperaturi în creștere vor afecta în curând diferite părți ale lumii, ceea ce duce la lipsa de apă și hrană, ceea ce va duce apoi la mai multe conflicte între om și om. Dar, Dr.

După ce am văzut filmul, încă mă simt la fel de pesimist în legătură cu starea mediului și capacitatea mea de a-l schimba. Pentru documentarele cauzate de acesta, conexiunea este un factor crucial, mai mult decât informațiile sau estetica simplă. Deoarece atacă atât de multe idei de bază, „Înainte de potop” nu are decât puterea de a-și îndepărta privitorii, indiferent dacă funcționează ca un memento sau pentru prima dată în legătură cu amprenta lor de carbon. Filmul lui Stevens nu are inspirație, fie în cadrul proiectului, fie disponibil pentru telespectator pentru a le lua cu ei cu mult timp după „Înainte de potop”.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

1h 33m 2016 596 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • WaawRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

1 Comentariu "Before the Flood – Înainte de potop (2016)"

Avatar

Avatar
Vizitator
Alex
2 years 18 days ago

Trist dar adevarat din vrenea aia… Documentar din 21
016, dar gândește-te ca suntem in 2020 au trecut 4 ani si in acesti 4 ani cate nenorociri au fost, uragane, acum 6 luni recent a ars inca un important plămân al pamantului din australia, viețuitoare extinse, e clar ca a avut dreptate ca in 2040 o sa se topeasca toti ghețari. Nu au făcut nicio schimbare, noroc ca mai respira pamantul datorita acestui virus covid-19, dar si asta fiind foarte dubios o conspirație sa împuțineze populatia pământului ca si noi suntem o importanta factor care produce co2. Da este adevărat, dar nu o sa rezolve nimic atat cat exista resurse pentru electricitate, gaze care poluează.

Avatar