Batman v Superman: Dawn of Justice - Batman contra Superman: Zorii dreptății (2016) online subtitrat

Batman v Superman: Dawn of Justice
Batman v Superman: Dawn of Justice – Batman contra Superman: Zorii dreptății (2016)

Temându-se că acțiunile supereroului privit ca un zeu rămân nesupravegheate, puternicul și formidabilul apărător al Gotham-ului îl provoacă pe salvatorul adorat, modern al Metropolis-ului, în vreme ce lumea nu se poate hotărî de ce tip de erou are mai mare nevoie. Cum Batman și Superman sunt în război, apare o nouă amenințare ce pune omenirea într-un pericol fără precedent.

„Batman v Superman: Dawn of Justice” este filmul de super-erou epic al artei. Acesta este un compliment dacă preferați că aceste filme să fie îngrozitoare, dezorganizate și glumite, dar un avertisment dacă preferați variația tonală de la film la film și scenă la scenă și aveți un punct moale pentru povestiri care spune, de fapt, o poveste , spre deosebire de a face o muncă de inspirație ocazională, dar mai ales doar competentă, de a înființa capitolul următor într-o franciză în stil Marvel.

Povestea începe cu încă un flashback al tânărului Bruce Wayne, martor la uciderea părinților săi de către un motociclet cu o armă, urmată de un traumatism bracketing, întâlnirea sa cu o turmă de lilieci într-o peșteră din apropierea manevratului Wayne Manor. Așa cum co-scris de Chris Terrio și David S. Goyer („ Blade ” , „ Dark City ”) și regizat de Zack Snyder („ Omul de oțel ”, „Sucker Punch” și alții), această secvență joacă inițial ca una încă vizita la un bine uscat. Dar are sens când treci la următoarea scenă, o redare a „Omului de oțel” la nivel de Metropolis), care vede că sute de membri ai „familiei” sale profesionale adoptate au fost uciși atunci când biroul Wayne Industries este metropolit. (Secvența îl înfățișează și pe Wayne ca pe un procent oarecum detașat, care îi este rușine că și-a luat munca „familiei” de fapt – o notă atentă.)

Aceasta este secvența cea mai afectantă și cea mai originală a filmului, în mare parte, deoarece are o plângere persistentă împotriva „Omului de oțel” – că presupusul Boy Scout de la Krypton a fost, în mod cert, ignorat de daune colaterale – și reamenajarea acestuia, astfel încât să pară ceva „Omul de oțel” a însemnat întotdeauna să facă, cu atât mai bine să ofere motivație puternică și simplă lui Bruce. Re-traumatizat de un dezastru în stil 9/11, care ucide zeci de angajați, inclusiv mama unei tinere fete, își canalizează furia și neputința într-un război de preempțiune împotriva lui Superman, pentru a fi purtat cu armură biomecanică și tehnologie Bat fortificată de Kryptonite . El vede Kal-El ca pe un zeu fals nepătrunzător și nepăsător, ale cărui puteri trebuie neutralizate, ca nu cumva oamenii să se simtă atât de confortabil cu închinarea „străinilor” încât au pregătit scena pentru preluarea de către mai mulți Zodi.

Mă refer la eroul lașat ca Bruce, deoarece, mai mult decât orice imagine Batman, „Batman v Superman” tratează Caped Crusader ca pe o manifestare înspăimântătoare de nevroze obișnuite, practic o ființă rozătoare lycantropică care apare noaptea, chemată de propria sa lumină monogramă-lumina reflectoarelor. În comparație, Superman pare un personaj mai echilibrat: în afară de prezența sau absența ochelarilor sau a unei pelerine și de stresul de a-și menține povestea de copertă (devine atât de preocupat de o investigație neautorizată a vigilanței lui Batman, încât începe să-și înfășoare îndatoririle obișnuite la Planet ), Clark Kent și Superman sunt în esență același tip.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

2h 31m 2016 1.357 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • JetloadRomana - HD
  • HqqRomana - HD
Informatie
Actori
Background

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar