Bastille Day - Atac de ziua națională (2016) online subtitrat

Bastille Day
Bastille Day – Atac de ziua națională (2016)

Michael Mason (Richard Madden, ‘GAME OF THRONES’) e un hoț de buzunare care trăiește la Paris, și care, când fură o geantă care conține mai mult decât un portofel, se trezește vânat de CIA. Sean Briar (Idris Elba, ‘LUTHER’, PROMETHEUS), agentul trimis pe urmele lui, își dă seama repede că Michael e doar un pion într-un joc mult mai mare, dar că poate deveni cel mai important atu al său pentru a putea descoperi o conspirație masivă. Acționând împotriva ordinelor primite, Briar îl recrutează pe Michael ca să-și folosească talentul la buzunăreli pentru a da de sursa corupției. Urmează o cursă contracronometru în următoarele 24 de ore, în care cei doi parteneri neașteptați descoperă că amândoi au devenit ținte vii și că, de acum încolo, nu se pot baza decât unul pe celălalt pentru a putea elimina un inamic ascuns și extrem de periculos.

De ceva timp acum, ori de câte ori conversația se îndreaptă spre distribuirea unui actor non-alb pentru următorul film James Bond, Idris Elba este de obicei primul nume care apare. La urma urmei, acest londonez est, londonez, a dovedit cotletele actuale, are o figură minunată, bărbătească, și (într-un sens modern, multicultural) este la fel de impecabil englezesc ca tikka și chipsurile de pui. Ca și cum ar răspunde la întrebarea crucială, „Dar poate el să alerge pe acoperișuri și să arunce pumni cu aspect credibil în timp ce se uită înfocat la un costum? aici vine Ziua Bastiliei . Se dovedește că, da, el poate, dar această coproducție dificilă, ocazional risibilă, dar nu în totalitate nesatisfăcătoare coproducție american-franceză nu va spori mult reputația nimănui.

Însoțit de pickpocket-ul profesionist al lui Richard Madden ( Game of Thrones, Cinderella ), Elba se prezintă aici într-o performanță de două note, ca agent CIA – deși, din fericire, este cel puțin o notă mai mare decât intervalul afișat în redarea redusă a creditului final. Piesa tematică, „Drumul mai puțin călătorit”, co-scrisă, co-interpretată și co-produsă de Elba și Norman Cook, numit Fatboy Slim. Ziua Bastiliei se deschide 22 aprilie în Marea Britanie și apoi va dribla în diferite teritorii internaționale după aceea, lovind Franța la timp pentru vacanța titulară din iulie însă nu a fost anunțată încă planurile pentru eliberarea ei în interiorul statului.

Deși amândoi actorii principali vin din insulele britanice – la fel ca și Kelly Reilly, irosită aici într-un rol în trei scene ca colega lui Elba – din unele motive misterioase, toți trei joacă americani. Și totuși, se pare că nu există o mare nevoie narativă pentru ca personajul lui Elba, Sean Briar și Karen Dacre, de la Reilly, să fie în CIA, spre deosebire de MI6 sau Interpol sau de o oarecare organizație de spion inexistentă care nu este franceză. Poate că spun că sunt CIA s-a gândit a fi singurul mod convingător de a explica de ce au acces la atâtea echipamente de supraveghere ultra-înaltă tehnologie și reușesc întotdeauna să fie cu un pas înaintea forțelor de securitate franceze, în special „Ministerul francez al Securitatea națională „, care este condus de aparatul politic viclean Victor Gamieux (Jose Garcia).

Când proaspătul american de la Madden, Michael Mason, îi fură o geantă de la activistul stânga stânga Zoe (Charlotte Le Bon, un sunet mort pentru o tânără Winona Ryder) din cartierul Pigalle, îl abandonează într-o piață din apropiere, crezând că în interior nu are nimic de valoare. Nu prea își dă seama că a existat, de fapt, o bombă în ursuletul de căprioară, iar atunci când o detonează pe Mason constată că a omorât fără să vrea patru persoane.

Fața lui Mason este prinsă de camerele de securitate și curând transmise națiunii. Din fericire, un sacou furat și o pereche de ochelari de soare filați (jocul său de vânzare este atât de bun) sunt suficiente pentru a împiedica pe oricine să-l recunoască până când Briar îl urmărește. Din nefericire, trupa umbroasă (condusă de un actor familiar cu rolul Thierry Godard), care folosea Zoe pentru a planta bomba la sediul Partidului Naționalist Francez (a avut o schimbare de inimă când a crezut că pot fi uciși nevinovați), Tehnologia destul de înfiorătoare și-l urmărește pe Mason într-un apartament în care Briar îl are pe hoț. Urmează în scurt timp fisticuff-urile și urmările sus-menționate ale acoperișului. Până mult timp, Mason și Briar se găsesc care lucrează ca o echipă pe fuga, pe măsură ce se apropie Ziua Bastiliei și chiar se alătură lui Zoe pentru a-i ajuta, întrucât treptat își dau seama că băieții răi,

Pe măsură ce se întorc, cel conceput aici de Andrew Baldwin și regizorul James Watkins este de fapt destul de obraznic și modifică așteptările telespectatorilor și tendința de a „profila” persoanele care arată într-un anumit fel, cum ar fi cei mai neîncrezători, răufăcători de ras. Dar apoi filmul risipește acest avantaj cu câteva încercări ludice de a evoca un sentiment contemporan, acordând prea mult credit multor social media ca instrument de manipulare a cetățenilor în revolte („Eliberați ultimul hashtag!”). Se sfârșește prin a juca ca un amestec minunat de V pentru Vendetta și Mr. Robot, dar fără lățimea de bandă sau stilul niciunui.

De parcă pentru a compensa limitările bugetare, punctele de vedere aeriene ale Parisului sunt inserate continuu pentru a adăuga domeniu de aplicare și pentru a exploata calitățile fotogenice naturale ale orașului. Fie asta, fie cineastii se tem că telespectatorii ar putea uita unde se presupune că va fi filmat filmul. Utilizarea locației, în afară de un evident colegiu naval londonez la sfârșit, sunt convingătoare în mare parte, deși știind cum este în general traficul parizian, goana de mașini cheie întinde excesiv credulitatea.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 32m 2016 433 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • MixdropRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar