Atlantics (2019) online subtitrat

Atlantique
Atlantics (2019)

În vizionarea atâtor filme într-o anumită săptămână, lună sau an, este rar să găsești unul care să-și susțină emoțiile de-a lungul duratei sale de rulare, să se potrivească cu imagini superbe cu o poveste convingătoare și să sfideze clasificarea ușoară. Debutul lungmetrajului narativ al lui Mati Diop „Atlantics” este un astfel de film. Spre deosebire de alte câteva filme pe care le veți vedea în acest an sau, probabil, în acest deceniu.

Aflat în Dakar, capitala plină de viață a Senegalului, un tânăr frustrat de șeful său care-l înșela și pe prietenii săi dintr-un salariu de plecare pentru o viață mai bună în Spania. Souleiman (Ibrahima Traoré) lasă în urmă dragostea sa, Ada ( Mame Bineta Sane ), fără să-i ia adio. Ada se luptă cu sentimentele ei pentru Souleiman și plecarea sa bruscă în timp ce se află la doar câteva zile distanță de căsătoria promisă cu un bărbat mai bogat, Omar (Babacar Sylla). Inima ei rămâne cu Souleiman, oriunde s-ar afla, întrucât încep să apară incidente ciudate și inexplicabile în tot orașul.

La suprafață, aceasta este o poveste familiară a iubitorilor ținuți în afară de circumstanțe dincolo de controlul lor, dar „Atlanticii” se dezvăluie repede că este atât de adânc. Diop, care a co-scris scenariul cu Olivier Demangel, îmbină povestea cu disperarea care îi obligă să părăsească acasă și pe cei dragi, ecouri ale crizei refugiaților, o privire spre exploatarea săracilor de către cei bogați și fetișizarea virginității, purității și căsătoriei. Misterul „Atlanticii” se dezvăluie încet, răsucirea ei blândă păstrează surprizele ascunse la vedere. Povestea începe pe Souleiman, dar apoi aparține Ada. În timpul petrecerii de nuntă a lui Ada, ea aude cele două seturi de prieteni – fetele de petrecere modernă, cele mai conservatoare și turma mai conservatoare, religioasă – judecă asupra nefericirii ei în absența lui Souleiman. Când patul de nuntă al lui Ada și Omar este incendiat, există suspiciunea că un grup de prieteni îl învinovățesc pe Souleiman pentru incidentul care l-a pus în dificultate – și o îmbracă pe Ada într-un scandal.

Ca Ada, noul venit Mame Bineta Sane este absolut electric. Începe filmul cu o zdrobitură aproape fetiță pe Souleiman, dar pe parcursul filmului vedem că dragostea ei pentru el și pentru cine este ca persoană crește. Este liniștită și arată devastată în timp ce prietenii ei vorbesc peste ea pentru a-i spune să meargă mai departe din Souleiman și să se bucure de viață cu Omar. În cele din urmă, Ada devine petulantă cu mama ei și se ridică pentru ea însăși când Omar încearcă să o forțeze să vină cu el. Nu mai este controlată de un soț nepăsător, de părinții ei conservatori, care o obligă să-și obțină virginitatea dovedită de un medic sau de prietenii săi. Abordarea plină de pasiune și plină de viață a personajului Sane ne duce cu ea în călătoria emoțională a Adei pentru a afla ce s-a întâmplat cu dragostea ei, pentru a afla cine va fi ca adult.

Cinematograful Claire Mathon, care vine cu un CV lung în cinematograful francez, inclusiv o altă așteptată lansare din 2019 „Portretul unei doamne pe foc”, surprinde diversele straturi ale vieții din Dakar. Ea surprinde cadrul de coastă vărsat de vânt în diferite momente ale zilei, uneori în după-amiezele strălucitoare, când este atât de mult soare, doare să privească afară, la apusul soarelui când cerul arată ca un tapițerie multicolor de aur, roșu și violet sau în moarte din noaptea, când este vizibilă doar spuma cu vârful alb pe valuri întunecate. Este important să surprindem marea care îi dă filmului numele nu doar pentru că este în permanență în mintea lui Ada, ci și pentru că Dakar stă într-o peninsulă, iar sunetul valurilor care se prăbușesc este aproape inevitabil pentru ea. Chiar și în interior, perdelele Adei suflă în vânt ca valurile. Într-o scenă, este o noapte suficient de furtunoasă pentru a se dubla ca un semn prost pentru ceea ce va învăța mai târziu. De asemenea, Mathon orchestrează o minunăție din clubul de pe litoral unde Ada și prietenii ei au flirtat cu băieții înainte de a pleca în Spania. Aici, luminile și laserele întunecate saturate creează diferite valuri de spălare a culorilor peste femeile care par să plutească atât într-un vis, cât și într-un coșmar, întrucât trebuie să accepte vestea că prietenii și frații lor au părăsit. Diop și Mathon folosesc, de asemenea, oglinzi în poveste, într-un mod care duce la imagini mai visătoare și dezvoltă personajul principal. luminile și laserele saturate întunecate creează diferite valuri de spălare a culorilor peste femeile care par să plutească atât în ​​vis, cât și într-un coșmar, deoarece trebuie să accepte vestea că prietenii și frații lor au părăsit. Diop și Mathon folosesc, de asemenea, oglinzi în poveste, într-un mod care duce la imagini mai visătoare și dezvoltă personajul principal. luminile și laserele saturate întunecate creează diferite valuri de spălare a culorilor peste femeile care par să plutească atât în ​​vis, cât și într-un coșmar, deoarece trebuie să accepte vestea că prietenii și frații lor au părăsit. Diop și Mathon folosesc, de asemenea, oglinzi în poveste, într-un mod care duce la imagini mai visătoare și dezvoltă personajul principal.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 44m 2019 548 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • JetloadRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar