At Close Range - Afacere de familie (1986) online subtitrat

At Close Range
At Close Range – Afacere de familie (1986)

Un tânăr este corupt de tatăl său în această dramă inspirată după un caz real. Sean Penn joacă rolul unui tânăr ambițios care-și dorește mașini rapide, bani și recunoașterea de către tatăl său care l-a abandonat. Christopher Walken interpretează rolul tatălui ce-l ispitește pe Paul la săvârșirea unor infracțiuni.

Iată o poveste de rezervă, violentă, neiertătoare, despre nevoia unui băiat de un tată care nu-l iubește și care, dacă va fi necesar, și-ar ucide fiul. Este, de asemenea, o poveste cu pasaje de dragoste, aventură și veselie, pe măsură ce un adolescent crește pe dealurile din Pennsylvania rural. Modul în care cele două laturi ale poveștii cresc împreună creează o tragedie care îmi amintește de mit, de poveștile antice ale copiilor trădate de părinții lor. Și totuși, „At Close Range” se bazează pe o poveste adevărată. S-a întâmplat în 1978.

Filmul îl joacă pe Sean Penn , probabil cel mai bun dintre actorii mai tineri, în calitate de Bradford Whitewood Jr. El trăiește cu mama și bunica divorțată și fratele jumătate într-un cadru de sărăcie ponosită, vizionare non-stop TV și plictiseală. Din când în când, tatăl său, Brad Sr., apare de nicăieri și aruncă bani pe masă. Apoi Brad Sr. pleacă într-o mașină rapidă cu o fată drăguță. Copilul și-ar dori un gust din viața tatălui său. Pare mult mai bine decât ceea ce are.

Tatăl este interpretat de Christopher Walken într-una dintre marile spectacole pline de ură din ultimii ani. Walken este un actor ciudat care este greu de identificat. Dar când i se oferă rolul corect (așa cum este el aici și așa cum era în „ Zona moartă ” și „ Vânătorul de cerbi ”), nu este nimeni care să-l atingă pentru capacitatea lui de răceală de a trece între farmecul ușor și răul pur. În film, el este liderul unei bande de hoți profesioniști care s-au specializat recent în furturi de tractoare. Îi place să joace lovitura cea mare și într-un fel se bucură de faptul că fiul său mic a început să-l idolizeze.

Penn, în calitate de Brad Jr., nu este într-adevăr material criminal, dar este un personaj nepotrivit și un izbucnit și nu se întâmplă absolut nimic pentru el în viața lui. El se aruncă pe orbita tatălui său, căutând dragoste și căutând și acțiune. El este liderul unei tinere trupe proprii, iar tatăl său îi atribuie copiilor câteva locuri de muncă ușoare, pregătindu-i pentru timpul mare. Dar, când timpul mare devine periculos și pare ca și cum s-ar putea ca gașca să fie agitată, personajul Walken este absolut pregătit să-și salveze propria piele, chiar cu prețul trădării copilului său.

„At Close Range” nu este un film plăcut. Puține filme recente au pictat o imagine atât de sumbră a naturii umane. Personajul Walken este nemilos, iar majoritatea celorlalte personaje din film sunt slabe sau lipsite sau lipsite de capacitatea de a vedea dincolo de situațiile lor imediate. Acest lucru este valabil mai ales pentru mama lui Brad Jr. ( Millie Perkins ) și bunica ( Eileen Ryan ), care stau la nesfârșit în jurul casei, cu ochii îndepărtați de fiecare conversație către televizor. Doar Brad Jr. și iubita sa ( Mary Stuart Masterson ) au șansa să se elibereze, iar relația lor amoroasă este într-un curs de coliziune cu Brad Sr.

Deoarece acest film este violent și crud și foarte trist, de ce ai vrea să-l vezi? Din câteva motive, poate.

Unul ar putea fi să urmăriți doi mari actori, Penn și Walken, în vârful formelor lor în roluri care le oferă foarte mult de lucrat. Un alt lucru ar putea fi martorul unor dinamici ale unei societăți criminale, unele dintre forțele care îi împing pe criminali mai departe decât intenționează să meargă.

Sunt aceleași dinamici pe care le-ați putea vedea în marele film de crimă „ În sânge rece ” (1967), dinamica în care oamenii aparent obișnuiți, al căror simț moral este lipsit, se aruncă în acțiuni atât de rău încât poate chiar sunt îngroziți.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 51m 1986 789 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • WaawRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar