Arsenal (2017) online subtitrat

Arsenal
Arsenal (2017)

Un thriller de acțiune puternic, Arsenal (2017) urmărește povestea de viață a fraților Lindel, Mikey și JP, care se au doar unul pe altul și depind reciproc pentru propriile evoluții. Ca adulți, JP a găsit succesul în calitate de proprietar al unei companii de construcții, în timp ce Mikey a devenit un mafiot mărunt, afundat într-o viață a infracțiunilor mărunte. Curând, lucrurile iau o turnură neașteptată atunci când Mikey este răpit și ținut captiv de către nemilosul șef mafiot Eddie King, pentru o răscumpărare determinată de un conflict cu JP. În aceste condiții, JP pornește în căutarea ajutorului și se întoarce la vechiul amic al fraților, Sal, un detectiv aflat sub acoperire, pe care îl angajează, însă lucrurile ajung să se complice și mai mult. În scopul de a-și salva propriul frate, JP trebuie să riște totul și să se elibereze de răzbunarea lui împotriva armatei neobosite de gangsteri a lordului crimelor, King. Se vor mai reîntâlni oare frații Lindel?

Proprietarul de afaceri de scurtă durată JP ( Adrian Grenier ) este, din punct de vedere tehnic, vedeta „Arsenalului”, astfel încât orice descriere a filmului ar trebui să înceapă în mod rezonabil cu el. Însă filmul se îndepărtează de personajul neplăcut al lui Grenier imediat după prima scenă: ne retrăim în copilăria lui JP, când fratele său mare Mikey ( Johnathon Schaech) l-a protejat de o crimă autohtonă în mod gratuit, încurajându-l pe JP să meargă la arcada lor de jocuri video locale. Când Mikey merge să colecționeze JP, el se poticnește cu Eddie King (Cage), un mafiot cu aspect bizar, ale cărui acțiuni hiper-violente sunt scăzute de chipul colorat din carne pe vârful nasului. Cage nu reușește să iasă în această scenă, dar personajul său o face: Eddie baschează fața unui bărbat cu o conductă de plumb și o bâtă de baseball în mișcare lentă. El amenință că ar fura scena, dar livrarea sa fără suflare este înmormântată, iar momentul trece prea repede.

Înainte de a fi prezent: JP trebuie să-l salveze pe Mikey de la Eddie, care l-a răpit pe Mikey și îi ține răscumpărare pentru 350.000 de dolari. JP nu poate strânge în grabă genul acela de bani, așa că se încurcă cu polițistul strâmb Sal ( John Cusack)) și încearcă să sporească informații cu privire la cine i-a răpit fratele. Ceea ce este ciudat pentru că noi, ca telespectatori, știm că trebuie să fie Eddie. Nu există niciun mister în legătură cu acest fapt, deoarece Eddie discută chiar și o schemă de răpire cu Mikey înainte de a fi răpit. Cu toate acestea, JP nu știe acest lucru, așa că petrecem cea mai mare parte a filmului așteptând ca acesta să ajungă la capăt. Durează ceva pentru ca acest lucru să se întâmple, așa că nu-ți face griji dacă mintea ta rătăcește ori de câte ori Eddie nu este pe ecran. Miller încearcă să însuflețească investigarea completă a lui JP, fără suspans, cu multă violență sângeroasă. Dar focurile de sânge care vărsă din cap, sau gâdilările din rănile stomacului pur și simplu nu sunt convingătoare atunci când restul filmului nu este atât de trist sau viu. Aceste scene de violență în film de acțiune – amplificate până când par că aparțin unui Rob Zombie proiect – par a aparține unui alt film.

De fapt, o mare parte din „Arsenal” se simte ca o boiere fără sens, hiper-stilizată. Ce ne spun paleta de culori întunecată și lentilele de cameră în stil Instagram, despre lumea ostensibilă a lui Mikey și a lui Eddie? De ce pierdem atât de mult timp în căutarea JP? Mai bine, cine a crezut că Grenier este un bărbat puternic conducător? El suspină și scârbește bine, dar, la fel ca restul deciziilor creative din film, pare neinspirat. Aceasta, realist, ar trebui să fie cea mai proastă acuzație pe care o fac față de producătorii „Arsenalului” – au făcut un film foarte plictisitor.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 32m 2017 438 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • MixdropRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar