Arrival - Primul contact (2016) online subtitrat

Arrival
Arrival – Primul contact (2016)

Au aterizat! Nave spațiale misterioase sunt deja răspândite pe 12 meridiane de pe toate continentele. Dar de ce au venit? Ce intenții au? Iată ce are de elucidat Louise Banks (Amy Adams), expertă în lingvistică, solicitată de autorități ca să descifreze limbajul „intrușilor”. Termen: două zile. Miza: viața tuturor. Dușmani sau prieteni? Război inter-planetar sau șansa de a cunoaște alte forme de inteligență? Succes sau condamnare? O planetă întreagă tremură în așteptarea veștilor. Va reuși oare Louise să traducă la timp limbajul invadatorilor extratereștri sau va „traduce” soarta umanității?

S-a scris mult despre recenta creștere a poveștilor personale din genul horror în filme precum „ Urmează ”, „ Vrăjitoarea ” și „ Babadook ”, dar există și o tendință la fel de interesantă și în genul science fiction. În ultimii ani, am văzut genul folosit nu numai pentru a examina puterea călătoriilor în spațiu sau a unui viitor post-apocaliptic, ci ca o modalitate de a aborda umanitatea comună mai mult decât poveștile de aventură futuriste. Alături de filme precum „ Gravity ” , „ Interstellar ” și „ The Martian ” este Denis Villeneuve„Sosire”, ambițioasă și emoționantă, este un film despre ziua în care universul s-a schimbat pentru totdeauna, dar devine mai concentrat pe o singură poveste, chiar dacă își extinde povestea la nivel mondial. Este mai mult despre durere, timp, comunicare și compasiune decât viteza de urzeală și este un film care pune întrebări. Cum abordăm ceea ce ne îngrozește? De ce este important să comunicăm prin limbaj și nu prin acțiune? Actul final al „Arrival” ajunge la marile idei de viață pe care nu le voi strica aici, dar telespectatorii ar trebui să știe că filmul lui Villeneuve nu este mulțumitul filmului „The Martian” , cea mai mare premieră TIFF a lui Ridley Scott anul trecut. Este un film conceput pentru a provoca simultan telespectatorii, a-i muta și a-i determina să vorbească. În mare parte, reușește.

Amy Adams oferă o performanță încrezătoare, care afectează Louise, o expertă în lingvistică adusă în ziua în care 12 obiecte zburătoare neidentificate intră pe orbita Pământului. În ciuda a ceea ce spun publicului – ceea ce la început nu este mare lucru – guvernele lumii au luat primul contact cu creaturi din interior, ființe care arată vag ca niște puteri superioare au contopit o caracatiță cu o mână uriașă. Lucrul cu armata și un om de știință pe nume Ian ( Jeremy Renner), Louise caută să găsească răspunsul la o întrebare foarte simplă: Ce vrei? Heptapodii, cum sunt numiți în cele din urmă, vorbesc cu sunete care răsună zgomotele balenelor uneori, dar Louise învață repede că limbajul scris este modalitatea de a comunica, chiar descifrând modul complex de a scrie turiștii interstelari. Pe măsură ce ea se apropie din ce în ce mai mult de a putea transmite acea întrebare crucială într-un mod în care ea (și răspunsul ei) va fi înțeles, neliniștea lumii continuă. Instinctul protector al omului va da naștere înainte ca liderii săi de știință și limbă să-și dea seama de o modalitate de a-l opri?

Louise are și întuneric în viața ei. Scenele de deschidere detaliază nașterea, viața scurtă și moartea unui copil. De-a lungul timpului, Adams o îmbie pe Louise cu o subcurentă emoțională liniștită, eficientă, esențială pentru succesul filmului. Acesta este un film care devine prea steril uneori, dar Adams este întotdeauna acolo pentru a-l pune la punct. Viziunea lui Villeneuve nu este deosebit de grea CGI, permițând Adams să lucreze într-un mod care se simte relatabil. Multe lucruri se întâmplă în mintea și inima acestui personaj, mai ales în twisty actul final, cu care Adams ar fi putut „fi mare”, dar este de fapt una dintre cele mai subtile și interne spectacole de filme de ficțiune pe care le-am văzut vreodată. . Și este un testament al succesului „Sosirii”, că este chipul ei – nu impresionantul design al navelor extraterestre / creaturii – de care oamenii își vor aminti.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

1h 56m 2016 854 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • JetloadRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar