ARQ (2016) online subtitrat

ARQ
ARQ (2016)

Într-o lume apocaliptică rezervele de petrol sunt aproape epuizate. Izolat într-o casă și asediat de un inamic periculos, un inginer dispune de o tehnologie menită să pună capăt războiului civil și să elibereze o rezervă de energie nelimitată. Însă, spre surprinderea sa, această tehnologie a creat o anomalie: inginerul și amicii săi sunt obligați să trăiască aceeași zi iar și iar. Este ucis de un grup de intruși însă a doua zi dimineață se trezește teafăr de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Problema este că nu își amintește ce s-a petrecut în urmă cu o zi și este nevoit să găsească o soluție de a sparge această buclă temporală.

Inventatorul unei mașini de călătorie în timp moare și renaște o dată și din nou într-un efort de a-și perfecționa planul de evadare și de a obține în continuare fata.
Un scenariu de Dayhog Day în care eroul nu este singurul care află că este într-o buclă de timp, ARQ-ul lui Tony Elliott aruncă inventatorul (accidental) al unei mașini a timpului împotriva mai multor jucători care vor să-l fure, chiar înainte să știe ce face. După scurt timp după lucrarea lui Elliot despre Orphan Black , această ofertă cu buget redus are un apel de fanboy încorporat; dar acțiunea sa bine conturată implică suficient pentru a atrage fani de ficțiune fără cunoștințe despre creditele pe ecran mic ale lui Elliott.

În ciuda faptului că este pus într-o buclă posibil interminabilă, filmul nu pierde timp, pornind de când Renton (Robbie Amell) se trezește din ceea ce crede că este un coșmar, doar pentru a fi răpit de trei bărbați care poartă măști de gaz. Curând, femeia care dorme lângă el este luată și ea; sunt legați și amenințați; Renton încearcă să scape; e ucis. Și apoi se trezește, amintindu-și tot ce tocmai s-a întâmplat și încearcă din nou.

Scenele timpurii joacă precum Edge of Tomorrow , cu Renton folosind lecții învățate într-o singură iterație – atât despre captorii săi, cât și despre îndrăgitul îndrăgostit, Hannah (Rachael Taylor din Jessica Jones ), cu care tocmai a fost reunit – în efortul de a-și câștiga libertatea. data viitoare în jur. E suficient să spunem că mai multe personaje nu sunt ceea ce par a fi, unii având loialități confuze față de cele două facțiuni – un megacorp tiranic numit Torus; o rebeliune cunoscută sub numele de The Block – purtând război în lumea aproape-apocaliptică în afara casei de buncăre a lui Renton. Renton, care (poate, fără să vrea) a lucrat odată pentru Torus, a inventat ceea ce poate fi o mașină cu mișcare perpetuă, ARQ, care a scurtat și face ca aceleași trei ore să se repete ad infinitum.

Aceasta ar părea să fie o veste bună pentru Renton, care se poate bucura de reîncărcări infinite până la obținerea corectă. (O putere pe care producătorii de adaptări Superman nu o au, din păcate). Dar înainte de a putea obține cele mai bune dintre captorii săi, unul dintre ei începe să realizeze că și timpul este în buclă. După alte câteva runde – lucrurile se complică acum – un alt ticălos câștigă aceeași conștientizare.

Scenariul lui Elliott călărește o margine fină a implicării telespectatorilor: în timp ce ne gândim mental la ceea ce Renton poate face mai bine de fiecare dată, Elliott ne aruncă o altă rid. Apoi încercăm să prezicem cum se vor compune ridurile și cum ar putea fi evitate. În mijlocul tuturor acestor lucruri, Renton pare mai puțin interesat de supraviețuire decât este în restabilirea relației sale din ce în ce mai complicate cu Hannah, iubirea vieții sale.

Chiar în momentul în care începem să ne facem griji că această afacere cu buclă infinită ar putea îmbătrâni, filmul pleacă de pe șine, după ce a aruncat în atâtea complicații încât renunțăm la jocul de predicție și doar să ne uităm. Uimitor, având în vedere câți pixeli de călătorie în timp se prăbușesc într-un încurcătură de logică în acest punct, ARQ știe să-și înfășoare paradoxurile într-un mod pe care cu greu îl putem critica.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 28m 2016 545 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • MixdropRomana - HD
  • HqqRomana - HD
Informatie
Actori
Background

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar