Archive (2020) online subtitrat

Archive
Archive (2020)

Adânc într-o pădure acoperită cu zăpadă în Japonia, George ( Theo James ) este într-o misiune singură de a reporni o bază dezafectată. Este un palat de beton nedorit, la fel de rece pe interior, precum vremea de afară – ca o navă spațială plopată pe o altă planetă. În timp ce George se întoarce dintr-o fugă rapidă, îi salută pe cei doi roboți pe care i-a construit pentru companie și se conectează cu șeful său, Simone ( Rhona Mitra ). El găsește o anumită mângâiere departe de muncă vorbind cu soția sa moartă, Julie ( Stacy Martin ), prin Arhivă, un „ 2001: A Space Odyssey”Cu vedere la monolit transformat în casetă care permite celor vii să vorbească cu morții încă câteva ore. Timpul se scurge înainte să tacă pentru totdeauna, iar în timpul liber, George lucrează la cel de-al treilea prototip pentru a-și adăposti personalitatea pentru o șansă la înviere. Din păcate, asta scoate gelozia în unul dintre ceilalți roboți și suspiciunile companiei din spatele Arhivei care nu par încântate de încălcarea datelor lui George pentru a crea versiunea sa de monstru a lui Frankenstein.

„Arhiva” lui Gavin Rothery este un thriller oarecum ingrozitor de științe în care să intri. Învârtirile complotului sunt multe, la fel și clicurile. În încercarea sa de a crea conflict, se aruncă în tropele sexiste care diminuează povestea. Apoi, le dezvăluie cu ultimele minute și au fost acele ultime minute care mi-au schimbat percepția. Întrebarea la care fiecare telespectator va trebui să răspundă pentru ei înșiși este dacă pot trece peste aspectul fanteziei masculine a filmului pentru dezvăluirea finală.

Scriitorul / regizorul de debut Rothery, care vine din lumea departamentelor de artă, trage din diverse filme de ficțiune pentru a crea aspectul renunțat la „Archive”. Influențele sale pot fi identificate în filme precum „2001: A Space Odyssey” sau „ Blade Runner ” în felul în care îmbină personajele americane pe fundalul unui restaurant japonez și reclame mari. În plus, unele modele de roboți din „ Star Wars ” și „Metropolis” sunt aruncate într-un amestec narativ de „ Ex Machina”Întâlnește„ Solaris ”. Temele acelor două din urmă filme sunt cu siguranță predominante. Într-un anumit sens, George este un om de știință nebun care încearcă să reînvie morții prin știință și tehnologie, parcurgând mai multe prototipuri în proces pentru tovarășul său perfect ca în „Ex Machina”. Valul de neuitat, vizitele fantome ale soției sale și sentimentul ineludabil al singurătății din film datorează mult clasicului rus, „Solaris”.

Iată că lucrurile devin cam incomode. George este mai ales singur, cu excepția celor trei prototipuri robotice pe care le-a creat pentru a salva esența soției sale. Prima încercare l-a lăsat cu un uriaș blând, asemănător unui copil care nu poate vorbi. Al doilea arată ca robotul ASIMO și acționează ca un copil petulant atunci când atențiile sale continuă să creeze o versiune mai umanoidă, care, desigur, este mai mică, mai slabă și mai atractivă convențional. Sigur, există un moment în care George explică că este cea de-a treia putere de creier a celui de-al treilea prototip care l-a convins că ea este cea care va purta ființa soției sale. Dar se pare ca un defect ciudat de design din poveste pentru a nu crea modele precum cel pe care îl căutați în primul rând. Există și alte lacune înfocate în scenariu, inclusiv atunci când un actor trebuie să spună această bijuterie într-o manieră foarte serioasă: „Sunt un evaluator de risc. Evaluez riscurile. ”

De asemenea, există problema că George le crește pe toate surorile și încearcă să le facă să se unească în scopul de a-l readuce pe Jules. Fiecare are diferite grade ale soției sale în ei într-un fel, așa că cred că asta îi face soții surori. Categoric ciudat. Și când cel de-al doilea prototip merge cu HAL 9000-niveluri de gelozie și încearcă să saboteze întregul experiment? Este previzibil și obosit. Nu are nicio legătură cu modul în care se pare că acest proces de arhivă a fost făcut împotriva consimțământului ei sau a ceea ce ar putea însemna să înlocuiască un robot simțitor simțitor cu vise proprii (salut, „Blade Runner”) cu o altă entitate. Este mai mult pentru că este gelos și nesigur, gata să-și distrugă concurența, chiar dacă concurența este legată de ea într-un fel ciudat. Pentru că unele femei trebuie să se dărâme reciproc sau să se piardă pentru a-și dovedi dragostea.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

1h 49m 2020 452 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • WaawRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar