Anthropoid (2016) online subtitrat

Anthropoid
Anthropoid (2016)

Acțiunea filmului Anthropoid este bazata pe evenimente adevărate care s-au petrecut în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în decembrie 1941, când soldații cehi Jozef Gabčík și Jan Kubis sau fost trimiși în Cehia aflată sub ocupație nazistă, cu misiunea de a-l ucide pe ofițerul german SS Reinhard Heydrich.

Evenimentele au loc în Cehoslovacia ocupată de naziști la începutul anilor ’40. Cum studenții celui de-al Doilea Război Mondial ar trebui să știe – bine, așa cum ar trebui să știe cineva, într-adevăr, dar să nu intrăm în asta – Cehoslovacia a fost în toate scopurile și scopurile predate Germaniei în 1939, ceea ce i-a oferit lui Hitler accesul la o multitudine de resurse naturale și producerea puterii pentru a alimenta mașina de război germană, care a continuat apoi să cucerească Polonia și să pună în mișcare activă cel de-al doilea război mondial. SS-ul a fost extrem de eficient în anularea mișcării de rezistență cehoslovacă, dar un guvern ceh în absență a menținut efortul, iar la sfârșitul anului 1941 a zburat un avion din Anglia și a expediat parașutiștii să se arunce în afara Praga, unde urmau să înceapă un îndrăzneț și misiune divizivă.

Filmul începe prin urmarea a doi parașutiști, Jan ( Jamie Dornan ) și Josef ( Cillian Murphy). Josef își taie piciorul rău pe drumul în jos și are nevoie de niște cusături. Filmele contemporane le place să-și semnalizeze integritatea și / sau autenticitatea prin includerea unor scene grafice care prezintă suturarea rănilor icky, iar aceasta nu face excepție. Norocul duo-ului continuă, întrucât sunt secătuiți și apoi aproape vândut de câțiva oameni de fermă cvasi-renunțați. Și apoi, după ce ajung la Praga și își fac contactele, rămășițele rezistenței cehoslovacice cu care trebuie să lucreze sunt în mare parte îngrozite de misiunea pe care au ajuns să o îndeplinească. Adică asasinarea lui Reinhard Heydrich, inginerul Soluției finale și pumnul de fier trimis personal de Hitler pentru a zdrobi rezistența, un bărbat supranumit „măcelarul Praga”.

Liderul local al rezistenței Ladislav (Marcin Dorocinski) se balansează, în timp ce cohorta avunculară adecvată „Unchiul” Hajsky ( Toby Jones ) sfătuiește cooperarea. Jan și Josef se împletesc cu o familie locală, stabilesc acoperiri parțial prin romanizarea unui cuplu de femei locale și încep să se recunoască pentru a stabili modelul veniturilor și mersului lui Heydrich.

Iată deci că vine întrebarea spoilerului: acești eroi o scot? Ei bine, răspunsul la asta face parte din evidența istorică și, totuși, cine știe. Unii oameni ar putea dori să intre în acest film orb, sau semi-orb, sau ce aveți. Pentru mine, am găsit imaginea o experiență frustrantă. Este distribuit cu actori în mare parte britanici, ceea ce este bine, dar nu urmează ceea ce consider acum convenția anacronică de a-i determina să vorbească cu accentele lor native; mai degrabă, Ellis îi determină pe interpreți să vorbească engleză în cehă grea sau cu accente „cehe” – nu am urechea să fac o declarație cât de exactă sunt, deși toți actorii sunt profesioniști dedicați și experți. În orice caz, acest tip de strategie m-a determinat să tânjesc pentru practica anacronică, care avea cel puțin un fel de consecvență inerentă. De asemenea, am găsit stilul filmului off-put. Este filmat în format larg, aproximativ 2,35, dar aproape toate fotografiile sunt portabile. De multe ori experiența filmului este ca și cum ai privi un dreptunghi foarte lung, și tăierea frecventă brusc nu ajută. Cu cât este mai strâns raportul de aspect, cu atât este mai eficientă operația de mână sau de mână simulată. Scenariul filmului se ocupă de asemenea într-o varietate de clișee. Și, aproape de sfârșit, cel puțin o metaforă greșită, supraestimată. am găsit. Scenariul filmului se ocupă de asemenea într-o varietate de clișee. Și, aproape de sfârșit, cel puțin o metaforă greșită, supraestimată. am găsit. Scenariul filmului se ocupă de asemenea într-o varietate de clișee. Și, aproape de sfârșit, cel puțin o metaforă greșită, supraestimată.

Acestea fiind spuse, „Anthropoid” are o poveste de povestit de povestit, o poveste care ne amintește încă o dată de o sălbăticie care nu este atât de departe în trecutul umanității, încât trebuie să nu ne mai amintim. Scena finală a filmului, în care un număr redus de membri de rezistență sunt prinși într-o biserică fiind depășită de soldați nazisti, este tare și implacabilă și vie. Nu este un film excelent la nivelul „Kanal” al lui Wajda, care, pentru a nu pune prea bine în vedere, este un film pe care cineva cu siguranță ar trebui să-l vadă înainte de a-l examina pe acesta, dar este suficient de eficient.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

2h 0m 2016 482 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • WaawRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar