Annabelle: Creation - Annabelle 2 (2017) online subtitrat

Annabelle: Creation
Annabelle: Creation – Annabelle 2 (2017)

La mai mulţi ani după moartea tragică a fetiţei lor, un creator de păpuşi şi soţia lui primesc în casa lor o măicuţă şi mai multe fetiţe venite de la un orfelinat desfiinţat. Cu toţii devin curând ţintele lui Annabelle, păpuşa posedată confecţionată cândva de bărbat. De data aceasta e prezent publicului chiar începutul păpușii, de la prima ei casă din camera unei fetițe la prima ei posedare a sufletului unei fetițe. După o scurtă apariție în „Trăind printre demoni,” urmată de un rol în propriul film, descoperim originea păpușii care i-a îngrozit, dar și captivat, pe spectatorii de pretutindeni. Povestea începe la mijlocul anilor 1940, iar acțiunea se petrece zece ani mai târziu, de la mijlocul anilor ’50 până la sfârșitul acestora, explicând și cronologia deja stabilită în „Trăind printre demoni” și „Annabelle”. Iar din moment ce Annabelle a fost creată din dragoste, dragostea unui tată pentru fiica lui, scenaristul Dauberman a centrat fundația caracterului sinistru al acesteia pe tragedia supremă, pierderea unui copil și cât de mult sunt dispuși părinții să își aline durerea.

În timp ce titlul arată clar că aceasta este o poveste de origine pentru una dintre cele mai înfiorătoare păpuși din istoria filmului, ea își stabilește, de asemenea, propriile personaje și universul în care să joci, unul care răsună construcția și temele din filmul original al lui James Wan mai mult decât oricare dintre lucrările care au urmat. Așa cum acea box office s-a concentrat pe un grup de surori prinse într-un coșmar, „Annabelle: Creation” este, în esență, o casă bântuită cu o altă colecție de fete tinere care se confruntă cu lucruri care se năpustesc noaptea. În acest caz, este vorba despre un grup de orfani care au voie să trăiască într-o casă mare, izolată, când orfelinatul lor se închide. Condusă de sora Charlotte ( Stephanie Sigman), fetele variază în vârstă – din nou, la fel ca surorile din filmul original, dar accentul cade imediat asupra lui Janice (Taliha Bateman), slăbită de poliomielită și a celei mai bune prietene a sa Linda ( Lulu Wilson ). Orice fan de groază bun știe că răul se întemeiază întotdeauna pe cei slabi și amabili în primul rând.

Și deci Janice este cea care observă prima dată că ceva nu este chiar în casa Mullins. Sigur, Samuel Mullins ( Anthony LaPaglia ) pare un tip destul de drăguț, dar este preocupat excesiv de oricine va intra în camera fiicei sale decedate Bee. Și Esther Mullins ( Miranda Otto) este și mai misterios, rănit, călărit în pat și sună un clopoțel ori de câte ori are nevoie de soțul ei. Fetele rămân în mare parte singure, dar Janice este prima care observă că camera încuiată a Bee este deschisă în miez de noapte, iar apoi află acea păpușă blestemată. Înainte de a-l cunoaște, sufletele sunt luptate, luminile se sting și imagini religioase sunt inversate peste tot. Aceste filme au mai multe teme, dar una dintre cele mai proeminente este eșecul complet al religiei de a ne proteja de răul adevărat. Sandberg adoră să arunce lumină prin cruci pe ferestre și obține un kilometraj incredibil în actul final cu imagini care amintesc de răstignire.

Da, credeți sau nu, „Annabelle: Creation” are ceea ce primul film lipsea atât de clar: un limbaj vizual puternic. Sandberg și echipa lui fac o treabă minunată la crearea tensiunii prin intermediul filmelor horror de modă veche, precum forțarea perspectivei noastre de a rămâne cu tinerele noastre îngrozite. Pe măsură ce ochii lor se lărgesc și părul de pe gât crește în ceea ce privește ceea ce face ca acest scârțâit să sune pe holul întunecat, la fel face și al tău. Sandberg știe că frica se manifestă cel mai mult din necunoscut și are o minge care joacă cu sunet și lumină în „ Creație ”. Sifonarea scaunelor, pașii când toată lumea ar trebui să adoarmă, acel blestemat clopoțel sună doamna Mullins – toate se obișnuiesc cu măiestrie în prima jumătate a filmului.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 49m 2017 953 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • MixdropRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar