And Justice for All - Dreptate pentru toți (1979) online subtitrat

...And Justice for All
And Justice for All – Dreptate pentru toți (1979)

O satira acida la adresa justitiei americane care pivoteaza in jurul celui mai mare actor in viata, conform celor mai recente si serioase topuri de film, Al Pacino. Fabulos, ca de obicei, Pacino joaca in acest film rolul unui avocat incoruptibil care isi propune sa reformeze sistemul juridic din statul Maryland, dominat de coruptie si superficialitate. Arthur Kirkland este insa urmarit de stafiile trecutului, doi clienti cu o soarta nefericita, unul dintre ei sinucis in inchisoare, iar celalalt inca in detentie. Banii si puterea fac intotdeauna posibilul imposibil. In acest caz deturneaza scopul nobil, acela de a face dreptate, indiferent de caz si persoana, pentru a nu permite demascarea persoanelor corupte aflate chiar la varful sistemului juridic american. Kirkland va primi o nesperata ocazie de a da lovitura de gratie acestei caracatite in momentul in care este solicitat sa apere intr-un proces un respectabil judecator acuzat de viol, interpretat de John Forsythe. Discursul final al filmului este considerat a fi unul dintre cele mai bune din intreaga cinematografie, anuntand o alta tirada celebra a aceluiasi Pacino peste ani, cea din Parfum de femeie.
Iată o comedie supărată încrucișată cu o expunere și ținută împreună de una dintre acele performanțe de înaltă tensiune Al Pacino , care sunt atât de sigure de la sine, că ezităm să ne demodăm. Pacino joacă un avocat tânăr agresiv din Baltimore, care a lucrat în sistem timp de 12 ani sau mai mult – nu este un reformator proaspăt scos de drept – dar care, pe parcursul acestui film, este determinat să consilieze sistemul american de jurisprudență. să-și lipească capul acolo unde soarele nu strălucește.

Inspirația imediată a lui Pacino este un judecător pe nume Fleming ( John Forsythe ) care devine mai puțin neașteptat clientul său. Forsythe arată minunat ca un judecător. Are părul cenușiu tăiat cu brici și ochii obosiți, grijulii și amețea vagă a domnului când se adresează unui avocat în sala sa de judecată.
Asta îl supără pe Pacino, pentru că Pacino are un client care a fost în închisoare de luni de zile din cauza Forsythe. Clientul, așa cum se întâmplă, este nevinovat. Toată lumea pare a fi de acord asupra acestui punct. Însă, clientul era la locul greșit la momentul nepotrivit și a fost trimis într-o celulă în timpul unui sughiț în procedura de poliție standard și nu poate ieși din nou până când Pacino și Forsythe nu vor fi de acord cu mai multe tehnicități lipsite de sens.

Ei nu pot. Forsythe pare să aibă o plăcere sadică liniștită în frustrarea lui Pacino în timp ce clientul său trece printr-un crack-up în închisoare. Între timp, viața lui Pacino este complicată pe alte fronturi. De fapt, este complicat pe prea multe alte fronturi: „… și Justice for All” are atât de multe personaje care fac atâtea lucruri pentru, cu și împotriva lui Pacino, încât este un triumf al realizării filmului atunci când toate poveștile se termină în același film.

Există o prietenă, un partener de drept nevrotic, și un alt client nebun, și un judecător nebun de nebunie ( Jack Warden ), care își îngăduie impulsurile sinucigașe, mâncându-și prânzul pe o fereastră de la etajul al cincilea etaj și văzând dacă elicopterul lui va zbura. fără benzină.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

1h 59m 1979 850 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • WaawRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar