Aladdin (2019) online subtitrat

Aladdin
Aladdin (2019)

Într-un moment conștient de sine din noua acțiune live „Aladdin”, un personaj reține o schiță a altor trei personaje. Schița este un desen pe linie realizat în stilul „Aladin”, reușit în 1992, al filmului pe care îl vizionați. Este simplu, distractiv și direct, mai preocupat de a fi încântător decât de a arăta „real”. Remake-ul – regizat de Guy Ritchie , cu Will Smith preluându-l pe regretatul Robin Williams în rolul The Genie – revine acestor priorități. Asta nu înseamnă că nu este niciodată distractiv, pentru că, uneori, este – doar că este mai adesea plictisitor, neplăcut, meandru și, în general, lipsit de inspirație. Este un elefant dansant al unui film. Are câteva mișcări decente, dar nu i-ai spune niciodată ușor pe picioare.

Scris de John August („ Big Fish ”) și rescris de Ritchie, cu muzică și cântece de Alan Menken (și regretatul Howard Ashman ), plus câteva melodii originale destinate să califice filmul pentru „Best Original Song Oscars”, filmul este din păcate. o ilustrare perfectă a unei observații a lui Josh Raby , rezumând această epocă atât a caracteristicilor Disney, cât și a animației pe calculator: „Folosind CGI pentru a transforma filmele de animație expresive în rebootări fotoreale, simți că folosești o baghetă magică pentru a face un toaster.”

Acest „Aladin” este încă povestea amuzant-sentimentală de inspirație a unui sărac „șobolan de stradă” care intră în posesia unei lămpi magice și a unui covor magic, invocă un mare geniu albastru și se pornește la o schemă pentru a câștiga inima unui prințesă și oprește un vizir malefic să fure regatul departe de tatăl eroinei. Există cel puțin două capturi potențial bune și oarecum originale, care se luptă să iasă din acest remake și se afirmă. Una este povestea modului în care geniul se leagă cu Aladdin ( Mena Massoud ) și încearcă să-și asigure propria libertate fără a încălca regulile genie / maestru. Cealaltă este despre prințesa, Jasmine ( Naomi Scott), care nu este doar o feministă plină de spirit, care se bucură să se deghizeze ca țărană și să stea cu oamenii obișnuiți, dar pare gata să se agite pentru democrația reprezentativă, dacă se află în direcția bună. Niciunul dintre acestea nu este permis să acapareze lumina reflectoarelor foarte mult timp. Și asta este o rușine, deoarece unele dintre cele mai convingătoare (deși nu sunt cele mai primitoare) remake-uri de „acțiune live” de filme de animație care au ieșit recent din studiourile Disney au fost recent cele care au sărit de pe titluri puțin mai îndrăgite (cum ar fi „ The Jungle” Cartea ”,„ Dragonul lui Pete ”și„ Maleficent ” , care retrăiește„ Sleeping Beauty ”din punctul de vedere al vrăjitoarei) și au creat lucrări care se simțeau mai mult ca piese de companie, chiar subversiuni, decât remake-uri.

Acest lucru se lipește de calea bătută atât de slab, încât atunci când se îndepărtează de ea, este ca și cum întregul film ar fi scăpat momentan din robie, precum geniul din lampa lui. Will Smith este singura mare vedetă din distribuție, așa că a fost probabil inevitabil să i se acorde dispozitivul de încadrare (este un marinar care spune povestea lui Aladdin celor doi copii mici). Atunci când nu i se cere să redacteze cea mai mare parte a liniilor, glumelor și situațiilor cu adevărat bune din versiunea din 1992 – care este probabil 70% din timpurile sale – își pune propria ștampilă pe rol.

Dar oportunitățile sunt rare, așa că atunci când Smith se îndepărtează de textul sacru – mai ales în momentele emoționale și scenele de comedie dependente de dialog, în care Ritchie ajunge să-și dea dovadă de bătăi de cap inteligente – momentele nu se acumulează într-un mod distinct performanţă. Pur și simplu stau acolo, se simt deconectați de motivul existenței filmului, care este să atragă oamenii în teatre cu promisiunea de a vedea același lucru pe care știau deja că îl iubesc, dar ușor diferit.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

2h 8m 2019 742 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • WaawRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar