A Walk in the Clouds - Atât de aproape de cer (1995) online subtitrat

A Walk in the Clouds
A Walk in the Clouds – Atât de aproape de cer (1995)

Întors din al doilea razboi mondial, un tanar soldat (Keanu Reeves) descopera ca mai are prea putine în comun cu tot ce a lasat în urma sa. Deziluzionat, porneste spre nord, calatorind si lucrand pe post de comis-voiajor.

În drumul sau o întalneste pe fiica (Aitana Sanchez-Gijon) proprietarului bogat al unei podgorii (Giancarlo Giannini). Aflata în drum spre casa, fata este îngrozita de cum va reactiona tatal sau tiranic cand va afla ca este însarcinata, dar necasatorita.

Tanarul, galant, se ofera sa o ajute, pozand pentru o noapte în sotul ei, fara sa îsi dea seama ca acest gest le va schimba viata amandurora – pentru totdeauna.

„O plimbare în nori” este o fantezie romantică glorioasă, plină de pasiune și dorul amar. Poate că cineva trebuie să aibă o parte din aceste calități în sufletul cuiva pentru a răspunde pe deplin la film, ceea ce pentru un ochi jalnic ar putea arăta ca o melodramă suprasolicitată, dar asta pentru mine a cântat cu inocență și încredere.

Filmul, filmat în podgoriile din California de Nord în lunile imediat după al doilea război mondial, spune povestea unui tânăr și a unei femei care se întâlnesc într-un moment de criză în ambele vieți, care acceptă să se prefacă căsătorit și care sfârșesc cu disperare în dragoste tocmai când prefăcarea este pe punctul de a eșua. Terenul construiește cu dragoste o barieră după alta pentru fericirea lor, astfel încât să ne putem bucura pe măsură ce fiecare cade, doar pentru a fi și mai alarmat la următoarea. Și își stabilește povestea într-un loc de o frumusețe care îți taie respirația. Regizorul este Alfonso Arau, cineastul mexican care a avut un succes neașteptat cu „Like Water for Chocolate”. Încă o dată, el aruncă prudență vântului și merge pentru sentimente de neclintit, pentru excesul glorios, pentru iubirea atât de idealistă încât pare să nu fi auzit niciodată de secolul XX. Într-o perioadă în care filmele par obligate să fie cinice, când este mai ușor să smulgi decât să suspini, ce ușurare este acest film! Filmul se deschide cu Paul ( Keanu Reeves ) care se întoarce acasă de la război, cu o soție cu care s-a căsătorit cu o zi înainte de a expedia. Nu o cunoaște și cu greu îl înțelege. Niciodată nu ar fi trebuit să existe o căsătorie. Acum nu mai rămâne nimic. Paul pleacă din San Francisco într-un autobuz; un alt pasager este Victoria Aragon ( Aitana Sanchez-Gijon). Au o clasică Meet Cute: El o apără de niște tipi agresivi, este aruncată din autobuz, merge pe jos și o găsește stând în mijlocul drumului cu valizele ei. Aceasta este casa ei.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 43m 1995 897 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • WaawRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar