A Secret Love - O dragoste secretă (2020) online subtitrat

A Secret Love
A Secret Love – O dragoste secretă (2020)

Personajele gay nu au făcut apariție deschisă în celebrul film de sport feminist al lui Penny Marshall , „ A League of their Own ”, centrat pe All-American Girls Professional Baseball League of the 40’s and 50’s. Dar, în mod evident, au existat jucători lesbiene în ligă, precum și cupluri de același sex îngropate în adâncul poveștilor care au ajutat la inspirația filmului. Printre aceste relatări se află povestea reală a lui Terry Donahue și Pat Henschel , cu saga lor romantică povestită în Chris Bolandocumentarul emoționant „O dragoste secretă”. Chiar dacă devotamentul dintre Terry și Pat s-a întins sfidător în șapte decenii, cele două femei și-au ascuns unirea de aproape toți cei din jurul lor, chiar și de unele dintre cele mai apropiate și cele mai dragi cuplului. Nu există plâns în baseball, dar s-ar putea să fii doar redus la o baltă de lacrimi în timp ce privești filmul lui Bolan, care în sfârșit aduce dragostea duo-ului din umbră și îi dă o șansă de mult timp să strălucească.

Numai că această premisă este instantaneu câștigătoare și umflătoare, dar este mult mai mulțumit de mulțumirea „O dragoste secretă”, care a avut premiera la Festivalul de Film SXSW anulat anul acesta, decât cuplul mărturisind în sfârșit unirea și sărbătorindu-și angajamentul de durată unul cu celălalt, în aer liber. Un aspect principal al firelor este bătrânețea perechilor și pregătirile pentru ceea ce va fi probabil capitolul final al vieții lor, amenințate de sănătatea înflăcărată. Siguranța care rezultă este cel mai bun tip de rezervare cinematografică. Pe de o parte, există o mulțime de materiale de arhivare – fotografii inducătoare de nostalgie, filme de acasă graine, clipuri de ziare – la dispoziția regizorului, care se află printre marii nepoți ai lui Terry și, prin urmare, a investit personal în anularea ștergerii homofobe a mărei sale mătușe. a fost supus. Pe de altă parte, există realitățile actuale cu care cuplul din Illinois trebuie să ajungă la acord și să fie de acord. Iar dezavantajele sunt numeroase – odată cu evoluția bolii Parkinson a lui Terry, familia ei exercită o presiune ușoară asupra duo-ului pentru a se întoarce în Canada, de unde provin cele două femei. Dar este aceasta mișcarea potrivită pentru ca Patul să nu vrea să se întoarcă la cercul conservator pe care l-a lăsat în urmă cu mult timp?

Cu fundalul captivant al istoriei comune a celor două femei privite din această parte a mișcării de egalitate a căsătoriei, Bolan demontează aceste obstacole personale și familiale cu atingeri gânditoare și momente intim surprinse, ajutat de scorul sentimental adecvat al lui Duncan Thum și editarea bine structurată a Bernadine Colish. Ceea ce dezvăluie în cursul cursului, sunt doi indivizi amândoi îngrijindu-se unul de celălalt și încearcă să împace viața sigură și plină de viață pe care și-au construit-o cu precauție și cu multă atenție pentru ei înșiși, cu dorința de a evolua într-o existență mai practică în viitor. Acest lucru aduce o serie de decizii pe care trebuie luate în jurul unei case mai ușor de gestionat – poate chiar o casă de îngrijire medicală unde ar fi singurul cuplu homosexual -, o mai mare apropiere de rudele pe care se pot baza (precum Terry, care susține și acceptă nepoata Diana), și, în sfârșit, făcându-și oficial unirea prin lege printr-o ceremonie de nuntă, după zeci de ani de ascunzări de ochii indurerați și de a pretinde că sunt vărul celuilalt.

În cele din urmă, aceasta este o poveste de dragoste-cucerire-totul, cu totul luând o bancheta din spate, atunci când Terry și Pat fac schimb de sunete în fața unei mulțimi cu ochi lacrimi și sunt martori atât la cultură cât și la lege, în sfârșit, să prindă nevoile și dorințele lor, deși cu întârziere. Efectul este deodată agitat și puternic, cum ar fi să vezi cântecul Doris Day câștigător la Oscar (care conferă filmului titlul său și primește un tratament proeminent de către cineast) devine viu înaintea ochilor noștri: „În sfârșit, inima mea este o ușă deschisă. Iar iubirea mea secretă nu mai este niciun secret. ”

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 23m 2020 260 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • WaawRomana - HD
  • HqqRomana - HD
Informatie
Actori
  • Titlu original: A Secret Love
  • Data lansari: 29-04-2020
  • Genul: Documentar
  • Regizori: Chris Bolan
  • Evaluare: 0 votes
Background

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar