A Monster Calls - Copacul cu poveşti (2016) online subtitrat

A Monster Calls
A Monster Calls – Copacul cu poveşti (2016)

Bazat pe romanul omonim scris de Patrick Ness, „A Monster Calls” este povestea emoționantă a unui băiat cu o copilărie umbrită de boala gravă a mamei sale și vizitele nocturne ale unui monstru milenar. În fiecare seară, Conor merge la culcare cu teamă și speranța ca măcar o noapte să aibă un somn liniștit. Inevitabil însă, imediat după miezul nopții, are același coșmar: din întunericul nopții, vântul îi aduce la fereastră un monstru înspăimântător. Acesta îi va spune trei povești impresionante, după care îi va cere ceva cu adevărat important în schimb. Cu ajutorul acestui monstru, Conor va descoperi compasiunea, dragostea și câțiva aliați pe care se va putea baza necondiționat, în ciuda greutăților care îl încearcă.

Această situație ar părea o provocare în cele mai bune circumstanțe. Desigur, filmul înțelege că situația nu ar apărea deloc în cele mai bune circumstanțe. Mama lui Conor, însăși o tânără, interpretată de Felicity Jones , este grav bolnavă și este de ceva timp. Este o artistă de odinioară care și-a dat deoparte visele odată ce Conor s-a născut. Tatăl băiatului, Toby Kebbell , are o altă viață în Los Angeles acum. Bunica lui Conor ( Sigourney Weaver ) este o figură severă de intimidare care, de la început, pare total dezagreabilă. La început nu îl știm, dar îl bănuim: toți adulții familiei lui Conor, oricât de bine intenționați, îl mint. Vizitele sale din frenezia lui de copac îl ajută să țină cont de asta, deși într-un mod neconvențional.

Când monstrul sună, cearcănele lui se înfășoară în jurul mobilierului din dormitorul lui Conor, iar aceste tendințe în sine par să prindă băiatul, în timp ce monstrul povestește fabule ale regilor și reginelor care se termină într-un paradox frustrant, confundând Conor. Băiatul și iubita lui mamă au momente de răgaz, bucurându-se împreună de o imprimare de 16 mm a „King Kong” din 1933, mama spunându-i lui Conor că este favorita bătrânului său bunic, care era singura persoană care putea să-l scoată pe bunica să se lumineze. Aceste fragmente ale istoriei întâmplate devin cruciale, pe măsură ce filmul sapa din ce în ce mai adânc în realitățile situației lui Conor și în parabolele figurii fantastice care îl ajută să facă față acelei situații, în ciuda opoziției furioase a lui Conor.

Aceasta este o imagine foarte neobișnuită, indiferent dacă vizionați un adult sau un adolescent, dar nu este fără precedent. Are câteva afinități autentice cu subestimatul „ Labirint ” din 1986 , în care Jennifer Connelly s-a confruntat cu o tranziție imensă de la copilărie la femeie, printr-un tărâm fantezist condus de un elfin David Bowie . În acel film, ca și în acesta, o examinare atentă a fotografiilor de familie ale personajelor produce indicii utile despre ceea ce se întâmplă „cu adevărat”. Însă „A Monster Monster” își aduce tânărul protagonist printr-un proces de tranziție mult mai dur și, ca atare, viziunile și provocările sunt mai înfiorătoare și mai înspăimântătoare.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 48m 2016 459 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • JetloadRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar