A Kind of Murder (2016) online subtitrat

A Kind of Murder
A Kind of Murder (2016)

În anii ’60 în New York, Walter Stackhouse (Patrick Wilson) este un arhitect de succes căsătorit cu frumoasa Clara (Jessica Biel), ducând o viață aparent perfectă. Dar fascinația lui legată de o crimă nerezolvată îl conduce într-o spirală haotică, fiind forțat să se joace de-a șoarecele și pisica cu un criminal inteligent și cu un detectiv deosebit de ambițios, în același timp născându-se în el o pasiune pentru o altă femeie.

Romanul lui Highsmith este o reminiscență a clipului său de debut „Strangers on a Train”, prin faptul că detaliază intersecția a doi bărbați cu uciderea în mintea lor. Proprietarul de librărie rar Kimmel ( Eddie Marsan ) este un singuratic rezervat a cărui soție a fost ucisă recent la restaurantul Harry’s Rainbow Grill. Detectivul Lawrence (Vincent Kartheiser) îl privește drept primul suspect, deși potențialul său vinovăție interesează și arhitectul Walter Stackhouse ( Patrick Wilson ), care atunci când nu se ocupă de nefericita sa soție a agentului imobiliar Clara ( Jessica Biel ) – al cărei prins expresiile și coafura trasă în spate vorbesc despre depresia ei – clipuri articole din crime din ziare ca posibilă inspirație pentru poveștile scurte ale revistei de mister pe care le scrie în timpul liber.
Mutat din anii ’50 ai cărții până la începutul anilor ’60, „Un fel de crimă” se dezvăluie de îmbrăcămintea din epocă (costume de dapper, pălării cu margine largă, chiar rochii cu fund mai larg) și decorul, care este plin de roșii îngrozitoare sugestive. Walter începe curând o aventură cu tânărul boem Ellie (Haley Bennett) din Greenwich Village, iar încercarea lor o trimite pe Clara geloasă, disperată, să încerce sinuciderea. Mai rău, după ce divorțul devine un subiect de conversație, Clara dispare misterios în drum spre vizita mamei ei hipocondriace. Când a fost descoperită moartă a doua zi lângă Harry’s Rainbow Grill – la scurt timp după ce Walter a căutat-o ​​chiar în acel loc – detectivul Lawrence devine intens suspect de rolul lui Walter în dispariția ei.

Scenariul lui Boyd expune această acțiune învârtită într-o manieră oarecum neplăcută și, din când în când, este dificil de înțeles exact de ce Walter – care vizitează și Kimmel înainte de moartea lui Clara – se comportă continuu într-o manieră atât de evident destinată să pară umbrită. Este un testament al direcției lui Goddard că filmul, înfrumusețat și prin tăierea încrucișată între trecut și prezent, își păstrează lucidele din diferite direcții. Schema sa de culori este uneori prea neobosită, dar vizualele sale de iarnă cu metroul-NYC au o irealitate necontenită a globului de zăpadă, iar încadrarea sa abilă transmite circumstanțele constrângătoare în care se găsește Walter.

Biel și Bennett își îndeplinesc arhetipurile ușoare / întunecate cu o aplombă relativă, acesta din urmă seducându-l pe Walter croonând „Nu pot scăpa de la tine” într-un club de jazz subteran licențiat. Dar Wilson este cel care împiedică procedurile înnobilate să se transforme într-o încurcătură neîngrijită. Localizarea unui echilibru între aroganță, drept, paranoie și sfidare – mantra lui devenind, „nu am făcut nimic rău” – actorul îl întruchipează pe Walter ca pe o mizerie de contradicții, toate exacerbate de teama lui că situația sa, creată nominal de o decizie mută după alta, este poate chiar produsul secundar al unei dorințe subconștiente de a fi scăpat de soția sa.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 35m 2016 403 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • MixdropRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar