A Hologram for the King - Hologramă pentru rege (2016) online subtitrat

A Hologram for the King
A Hologram for the King – Hologramă pentru rege (2016)

Filmul are la bază romanul cu același nume al lui Dave Eggers și spune povestea unui decăzut și disperat agent de vânzări american (Hanks), ce călătorește în Arabia Saudită pentru a asigura încheierea unui contract IT pentru un nou mall, construit în mijlocul deșertului.

Iată un vehicul stelar de dimensiuni rezonabile, care găsește un scop interesant în prezentarea unei crize existențiale. Secvența de deschidere este un vis pe care îl are într-un avion în timp ce zbura în Arabia Saudită, lăsând în urmă viața sa trecută de tancarea companiei Schwinn când a externalizat sute de locuri de muncă americane. În speranța de a câștiga banii pentru a plăti pentru învățământul fiicei sale, Alan Clay a lui Hanks încearcă acum să vândă un contract de hologramă regelui Arabiei Saudite, care vrea să construiască un oraș în mijlocul deșertului, care va popula 1,5 milioane de oameni până în 2025. Ironia este greu de rezistat de la început – un fost eșec al empatiei, care vinde acum o mașină pentru afaceri impersonale, unei întreprinderi care ar putea fi la fel de miraj, pentru un rege care nu apare niciodată. Alan trebuie să călătorească o oră în fiecare dimineață din oraș până la sediul proiectului, numai pentru un recepționist să-i spună că regele nu este. Stresele stranii se acumulează, deoarece călătoria sa de afaceri devine o farsă aparent nesfârșită, dar extrem de amuzantă: mica echipă tehnologică a lui Alan este depozitată într-un cort, dar nu are Wi-Fi, AC sau mâncare. Poate că nu întâmplător, o umflătură uriașă apare brusc pe spatele lui Alan.

Ciclul în care indiferența regelui îl plasează pe Alan duce la un adevăr înfiorător în spatele norilor noștri întunecați, responsabilitatea noastră parțială de a ne împinge înapoi împotriva forțelor negative ale naturii care ne copleșește. Clay îi lipsește naveta spre sediul regelui, deoarece el se uită cumva în fiecare dimineață, ceea ce la rândul său îl obligă să-l cheme pe șoferul său / ghidul cultural improvizat Yousef ( Alexander Black ). Aproape la mijlocul filmului, când Alan decide să sfideze cererea recepționerului de a nu se aventura pe hol, el rupe ciclul. Se ridică la etaj și oamenii îi știu numele, ca și cum ar fi așteptat ca el să se strecoare până acolo; acțiunile împotriva bumpului său dau rezultate similare. În urma unei povestiri și a unei performanțe investite, filmul ciudat al lui Tykwer face ca aceste mici schimbări să pară uriașe.

Atunci este o dezamăgire, când „O hologramă pentru rege” tranziționează acest anti-fatalism într- o succesiune de epifanii pe care le puteți obține cu ridicata. Pe măsură ce narațiunea se schimbă dintr-un cerc fascinant într-o călătorie plană pentru ca Alan să-și găsească noul sine, acesta trece la puncte de control metaforice, ca atunci când Yousef îl alungă pe Alan de pe o altă cale, iar mai târziu când Alan este față în față cu un lup care este pe cale să atace niște oi. Pe măsură ce încetul cu încetul se transformă într-o altă poveste de criză din străinătate, strălucirea filmului începe să se evapore.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 37m 2016 437 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • MixdropRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!


 
Warning! This link is a trap for bad bots! Do not follow this link or you're IP adress will be banned from the site!