A Fortunate Man (Lykke-Per) online subtitrat

Lykke-Per
A Fortunate Man (Lykke-Per)

Henrik Pontoppidan este autorul danez al trei romane bogate tematic, iar în 1917, a câștigat Premiul Nobel pentru literatură. Zece ani mai târziu, la a șaptesprezecea sa zi de naștere, Pontoppidan a fost lăudat de Thomas Mann drept „un povestitor plin de sânge care cercetează viețile noastre și societatea atât de intens, încât se situează în cea mai înaltă clasă de scriitori europeni”.

Denumit inițial Lykke-Per ( Lucky Per ), acest roman bogat spiritual nu a fost publicat în limba engleză până în 2010, deși a fost lansat serial între 1898 și 1904. Savantul Flemming Behrendt laudat Un bărbat norocos ca unul dintre cei mai recitiți și vorbit despre ficțiune operează în istoria literară daneză. Urmărind această adaptare a ecranului realizat de Bille August (regizorul premiului Oscar Pele the Conqueror ), putem vedea de ce.

Se concentrează pe aventurile vocaționale și romantice ale unui arhitect vizionar într-o perioadă de mare ferment social, politic și cultural, pe măsură ce bogații și săracii, creștinii și necredincioșii, iar tradiționalistii și moderniștii s-au confruntat între ei în timp ce încercau să ia controlul viitorului într-o Danemarca îmbrăcată intelectual. Această operă de maestru cuprinde de asemenea portretul convingător și imens de atrăgător al unei evreiești strălucitoare și frumoase, suficient de rezistentă pentru a schimba cursul vieții sale și a porni pe un drum bogat plină de satisfacții în care îi pune pe ceilalți înaintea ei înșiși.

Drama abundă de scene de încântare umană și momente de pierdere întunecată. Când îl întâlnim pentru prima dată pe Peter (Esben Smed), el pleacă din casa sa rurală pentru a urma școala din Copenhaga. Tatăl său (Anders Hove), un ministru creștin care crede într-un Dumnezeu supărat și judecător, refuză să-i dea bani, deoarece Petru nu are intenția de a urma pe urmele tatălui său. Termină urlând unul pe celălalt.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

2h 42m 2018 565 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • WaawRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar