1917 (2019) online subtitrat

1917
1917 (2019)

Într-un moment în care se pare că cinematograful experimentează o nouă descoperire tehnologică la fiecare câteva luni, este ciudat de reconfortant faptul că cineastele pot fi încă agățate de un film care este prezentat ca fiind un film neîntrerupt. Acordat, nu este o idee nouă, dar conceptul de o singură fotografie extinsă, indiferent dacă filmarea este destinată să se întindă pentru un întreg film, sau doar să servească drept focus pentru o scenă deosebit de spectaculoasă, are încă puterea de a emoționa spectatorii pe unii nivel de bază. „1917”, noul film de la Sam Mendes, este cea mai recentă încercare de abordare cu o singură opțiune de lungime a caracteristicilor, iar realizările sale tehnice nu pot fi negate. Însă filmul este atât de obsedat de tehnica sa specială, încât nu lasă loc celorlalte lucruri pentru care mergem și la filme – lucruri mici, precum o poveste puternică, personaje interesante sau un motiv de existent, altfel decât ca o probă de tehnic derring-do. Să stai prin ea este ca și cum ai privi pe altcineva să joace un joc video timp de două ore solide și nu unul deosebit de convingător.

Așa cum se arată în titlu, „1917” se află în mijlocul agitației Primului Război Mondial și are loc în și în jurul așa-numitului „teren al nimănui” în nordul Franței care separă trupele britanice și germane. Două corporații tinere, Blake ( Dean-Charles Chapman ) și Schofield ( George MacKay)), sunt treziți din ceea ce ar fi putut fi doar câteva minute de somn și au primit ordin să raporteze pentru o nouă misiune. La câțiva kilometri distanță, o altă companie, care include fratele lui Blake, a planificat un atac să înceapă în câteva ore, menit să-i împingă pe germani înapoi, chiar mai departe, în urma unei retrageri recente. Cu toate acestea, informațiile recente sugerează că retragerea este o ruse care îi va ateriza într-o ambuscadă care va costa mii de vieți britanice. Cu liniile radio în jos, Blake și Schofield sunt rugați să se îndrepte pe jos către compania respectivă pentru a opri atacul înainte să înceapă, călătorie care îi va forța să călătorească pe teritoriul inamic. Desigur, cei doi s-au asigurat că unde se vor traversa este suficient de sigur, dar tensiunea din soldații pe care îi întâlnesc pe măsură ce se apropie de front, iar natura recentă a carnajului la care sunt martorii când trec prima dată pe vârf, sugerează altfel. Și totuși, acea primă imagine a Iadului literal pe pământ prin care trebuie să călătorească nu este decât un gust din ceea ce trebuie să îndure – la un moment dat, unul dintre ei plonjește din greșeală o mână tăiată recent de sârmă ghimpată în rana deschisă a unui cadavru. și asta se dovedește a fi unul dintre momentele mai puțin scrupule din magazin pentru ei.

„1917”, în esență, vrea să facă pentru Primul Război Mondial ceea ce „ Salvarea privatului Ryan ” a făcut pentru al doilea război mondial și „ Pluton”A făcut pentru Vietnam – să ofere o ilustrare viscerală a ororilor de luptă pentru telespectatorii al căror singur cadru de referință pentru acele conflicte au fost cărțile de istorie sau alte filme. Aceasta nu este o idee proastă pentru un film, dar „1917” nu prinde niciodată viață în modul în care Mendes spera probabil, iar o mare parte din acest motiv este rezultatul direct al modului în care s-a desfășurat pentru a-și spune povestea. Acum, mă bucur de o secvență extinsă cu o singură filmare, care există doar pentru ca un cineast să-și arate finețea tehnică, dar dacă aș face o listă cu cele mai eficiente secvențe unice, acestea ar fi atât de absorbante pentru alte motive pe care nici măcar nu le înregistrăm la început că au fost făcute în ceea ce pare a fi nevoie de mult timp. Luați celebra scenă de deschidere din „ Touch of Evil ” de Orson Welles,” de exemplu. Da, este o minune tehnică. Dar, în același timp, Welles scoase acest truc cu ajutorul cinematografului Russell Metty , el a înființat povestea și a introdus mai multe dintre personajele cheie rapid și eficient. Când a făcut în cele din urmă o tăietură, a venit ca un șoc autentic.

Prin comparație, nu există un moment în „1917” în care Mendes nu solicită telespectatorilor să observe toată strălucirea tehnică pe ecran. Luat strict în acești termeni, filmul este incontestabil impresionant – Roger Deakinseste unul dintre marii cinematografi din toate timpurile, iar lucrarea sa aici asupra a ceea ce trebuie să fi fost o filmare extrem de provocatoare este la fel de impresionantă ca orice a făcut. Problema este că conceperea vizuală nu poate să nu atragă atenția asupra ei înșiși, fie că se datorează mișcărilor din ce în ce mai vizibile ale camerei sau metodelor uneori incomode care sunt dislocate pentru a camufla edițiile și care încep să iasă din ce în ce mai mult. (Destul de ciudat, cea mai evidentă metodă folosită pentru a ascunde o tăietură – unul dintre personaje fiind scurt bătut inconștient – este de fapt cel mai eficient efectiv al buchetului.) În loc să se estompeze treptat în fundal pentru a face loc elementelor de o natură mai dramatică sau emoțională, tehnica de distragere rămâne în față și centru.

Acordat, unul dintre motivele pentru care stilul vizual sfârșește să domine procesul este acela că nu există prea multe lucruri la îndemână aici care au multe șanse de a fura focalizarea. Povestea creată de Mendes și co-scriitorul Krysty Wilson-Cairns se simte adesea ca o amalgamare a unor astfel de filme clasice din Primul Război Mondial, precum „The Big Parade”, „All Quiet on the Western Front” și „ Paths of Glory ”. În anumite puncte, povestea se oprește moartă pentru apariții scurte ale unor fețe cunoscute precum Colin Firth , Benedict Cumberbatch și Mark Strong în secvențe grele de expunere care se simt exact ca scenele tăiate care apar între diferitele niveluri din jocurile video.

„1917” nu este în întregime fără interes. Acesta a fost clar un proiect extrem de complicat de pus în scenă și de executat și există unele scene (cum ar fi una deosebit de tensionată, plasată într-un adăpost aparent abandonat, care conține câteva surprize urâte), care sunt legături de legătură. Și totuși, pentru toată expertiza sa tehnică, o mică parte ajută spectatorii să le pese de personaje sau de ceea ce li s-ar putea întâmpla. Când se spune și se face totul, „1917” este practic un film de gimmick. Dacă acest lucru este suficient pentru dumneavoastră, îl puteți admira pentru realizările sale. Personal, îmi doream mai mult.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 59m 2019 423 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - WEB-DL
  • JetloadRomana - WEB-DL
  • HqqRomana - WEB-DL

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar