18 Presents - Cele optsprezece daruri (2020) online subtitrat

18 regali
18 Presents – Cele optsprezece daruri (2020)

Bazat doar pe titlu, s-ar presupune că „ 18 cadouri ” ale regizorului Francesco Amato , o melodramă cu temă de boală finală despre o tânără autodistructivă care se confruntă cu moartea mamei sale, ar pune accentul pe darurile speciale pe care protagonistul primește în fiecare an până la vârsta adultă. Nu chiar. În timp ce acest plâns în limba italiană ascultă binecuvântat schmaltzul și zaharina, nu reușește dezamăgitor să-și valorifice premisa promisă. Nici suficient de emoționant pentru a aduce un omagiu corespunzător adevăratei povești pe care o surprinde, și nici suficient de hokey pentru a se califica drept „atât de rău, este bine”, aceasta este o tentativă eșuată și lipsită de stăpânire a inimii.

Elisa ultra-organizată de 40 de ani (Vittoria Puccini) pare să aibă totul. O treabă bună care conduce o agenție temporară. O casă cu dimensiuni decente în suburbiile italienești, cu iubitul ei constant (Edoardo Leo), care o iubește cu drag. În plus, este însărcinată cu o fetiță sănătoasă. Dar în aceeași zi în care apare o ușoară problemă în al treilea trimestru, a avut o veste devastatoare că are o tumoră canceroasă inoperabilă și nu va trăi pentru a-și vedea fiica să crească.

Înainte ca publicul să poată pierde lacrimi, un montaj de pasaj al timpului începe, începând cu tata care îl ține pe Baby Anna pentru prima dată în pepiniera spitalului și în continuare vizionează creșterea Anei prin videoclipuri de la petrecerea ei de naștere. Dar, pe măsură ce anii trec, Anna devine resentimentată de seria de cadouri pe care mama ei a părăsit-o, ceea ce nu reușește niciodată să-i amintească de tragedia care subliniază fiecare dintre zilele ei fericite.

Ani mai târziu, la cea de-a 18-a aniversare a Anei (Benedetta Porcaroli). S-a maturizat într-o adolescentă rebelă și frământătoare, ale cărei acțiuni nesăbuite aproape că o ucidă pe coechipierul său în echipă. O furniră asemănătoare cu gothul și atitudinea mânioasă sunt armura ei, îmbrăcând un suflet trist, rănit și singur. Tata nu mai poate raționa cu ea și este în afara opțiunilor pentru cum să se descurce cu temperamentul ei. Anna s-a întârziat pentru o socoteală majoră. După ce a fugit de acasă, este lovită din greșeală de o mașină și când se trezește, află că persoana care a lovit-o este mama ei. Nu numai asta, dar a călătorit în timp cu trei luni înainte de a se naște. Disimulându-și identitatea, Anna se luptă să-și dea seama ce vrea universul ca ea să învețe despre mama, ea însăși și valoarea egoismului.

Există o serie de bare joase surmontate de Amato, alături de scenariștii Massimo Gaudioso, Davide Lantieri și Alessio Vicenzotto. Se îndepărtează de „ma-ai mințit” la începutul poveștii, așa că atunci când apare marea revelație a Elisei pentru Anna, nu este shenanigan. În timp ce se bănuiește că producătorii vor păstra misterul darului final al Anei până la sfârșit, este cu adevărat dulce modul în care se joacă acest aspect.

De asemenea, există o atenție acordată garderobei și machiajului Anei, odată ce inevitabil (și previzibil) experimentează o schimbare de dispoziție. Ei găsesc o rezonanță tematică care leagă speranțele și visele părinților pentru descendența lor la speranțele tinerei generații și visele pentru părinții lor. Cu toate acestea, aceste sentimente ar putea folosi un pic mai mult oomph în spatele lor, întrucât se află în ținutul nimănui între trite și profunde. Filmul își asumă, de asemenea, riscuri îndrăznețe cu structura narativă tradițională, deși aceste alegeri reduc în final impulsul emoțional.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 3,50 din 5)
Încarc...

1h 54m 2020 343 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • WaawRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar